Italia

Italia on yksi maailman suosituimmista matkakohteista ja se tarjoaa kävijöilleen unohtumattoman ja ainutlaatuisen kokemuksen. Sen lumoava kulttuuri, maailmanluokan historia ja monipuolinen luonto ovat hyviä syitä vierailla maassa.

Italia on täynnä hämmästyttäviä paikkoja, kuten Rooma, Toscana, Venetsia, Pohjois-Italia ja Cinque Terre. Paikalliset ravintolat tarjoavat parhaita italialaisia ruokia ja viinejä, ja tarjolla on uskomattomia kauppoja ja kauppoja. Italia tarjoaa vierailijoilleen myös uskomattoman elämyksen.

Parhaat Italian matkakohteet ja nähtävyydet

Tässä esittelemme Suosituimmat Italian kaupungit, Italian saaret ja matkakohteet

Rooma

Rooma on Italias ykköskaupunki ja se on täynnä historiaa ja kulttuuria. Rooma on maailmanluokan museo, joka on täynnä maailmanluokan taidetta, arkkitehtuuria ja muita kulttuurisia helmiä. Rooman vanha kaupunki on täynnä historiallisia nähtävyyksiä, kuten Kolisee, Pantheon, Trevi-patsas ja Forum Romanum. Rooma tarjoaa myös paljon tekemistä, kuten vuoren nousu, päiväretki ja kaupungin tutkiminen.

Toscana

Toscana on yksi Italiassa suosituimmista maaseuduista ja se on täynnä hämmästyttäviä maisemia ja historiallisia nähtävyyksiä. Toscana on myös yksi maailman johtavista viinintuottajista ja vierailijat voivat tutustua paikallisiin viinitiloihin ja maistaa paikallisia viinejä. Tuscanan alueella on myös paljon historiallisia kaupunkeja, kuten Siena, Firenze ja Pisa. Toscana tarjoaa myös muita aktiviteetteja, kuten maastopyöräily, patikointi ja kalastus.

Venetsia

Venetsia on yksi maailman kauneimmista ja romanttisimmista kaupungeista ja se on täynnä kanavia, joilla voi kulkea pitkin kaupunkia. Kaupungissa on myös paljon historiallisia nähtävyyksiä, kuten San Marcokirkko, Rialto-silta ja Doge-palatsi. Venetsiassa voit myös maistaa paikallisia herkkuja ja ostaa paikallisia tuotteita. Venetsia tarjoaa myös monia aktiviteetteja, kuten patikointia, melontaa ja kanavien tutkimista.

Pohjois-Italia

Pohjois-Italia on täynnä hämmästyttäviä maisemia ja kauniita kaupunkeja. Alueella on myös monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Veronan arenan, Torinon Mole-torni ja Comojärvi. Pohjois-Italiassa voi myös maistaa parhaita paikallisia ruokia ja viinejä. Alueella on myös monia muita aktiviteetteja, kuten patikointi, maastopyöräily ja moottoripyöräily.

Cinque Terre

Cinque Terre on yksi Italiaan suosituimmista lomakohteista ja se on täynnä kauniita rantoja ja vuoria. Se on yksi maailman kauniimmista kohteista ja vierailijat voivat tutustua paikallisiin kyliin ja nauttia suuresta määrästä villiä luontoa. Cinque Terre tarjoaa myös monia aktiviteetteja, kuten melontaa, patikointia ja maastopyöräilyä.

Sardinia

Sardinia on Italiassa sijaitseva saari, joka sijaitsee Välimeren alueella. Sardinia on yksi maan suosituimmista lomakohteista ja se tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Saarella on kauniita rantoja, joista voi nauttia auringonpaisteesta ja meren tuomasta rauhasta.

Kaupungissa on myös monia museoita, joista voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Saarella on myös paljon upeita maisemia ja kukkuloita, joista voi nauttia ja joiden ympärillä voi patikoida. Sardiniassa on myös paljon ravintoloita, joista voi maistella alueen herkullisia ruokia ja herkkuja.

Parhaat nähtävyydet ja aktiviteetit Sardiniassa

 • Rannat
 • Museot
 • Maisemat ja kukkulat
 • Ravintolat ja baarit

Majoitus Italiassa

Italiassa on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja vierailijoille. Hotellit ja hostellit ovat yleisiä vaihtoehtoja ja ne tarjoavat usein laadukasta majoitusta edulliseen hintaan. Jos haluat säästää rahaa, voit myös vuokrata yksityisen asunnon tai asua paikallisen perheen luona.

Paras aika matkustaa Italiaan

Italia on parhaimmillaan kesällä, ja kesä onkin suosituin aika vierailla maassa. Talvella ja alkukeväällä on myös hyvä aika vierailla Italiassa, ja silloin vierailijat voivat nauttia alueen auringosta ja kauniista maisemista. Monet vierailijat vierailevat myös Italiassa syksyllä ja talvella, jolloin he voivat tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ruokaan.

Budjetti

Italiaan matkustamisen budjetti vaihtelee riippuen siitä, mitä haluat tehdä ja missä haluat asua. Majoitus ja ruokailu ovat yleensä edullisia Italiassa, ja budjettiin kuuluu myös paikallisten kuljetusten hinta. Jos haluat säästää rahaa, sinun kannattaa vuokrata auto tai käyttää paikallisia bussi- ja raitiovaunuverkkoja.

Liikkuminen Italiassa

Italiassa on hyvät liikenneyhteydet ja vierailijat voivat liikkua maassa helposti taksilla, bussilla, junalla tai lentokoneella. Juna on hyvä tapa liikkua maassa, ja se on myös yksi halvimmista vaihtoehdoista. Italiassa on myös laaja bussiverkosto ja sinun kannattaa tutustua paikallisiin bussilinjoihin. Vierailijat voivat myös vuokrata auton ja ajaa maan ympäri.

Italian hintataso

Hintataso italiassa vaihtelee suuresti riippuen siitä, missä kulutat rahaa. Esimerkiksi hotellien ja ravintoloiden hinnat vaihtelevat suuresti eri alueiden ja kaupunkien välillä. Joissain kaupungeissa, kuten Roomassa ja Milano, hintataso on korkeampi kuin maaseudulla tai pienemmissä kaupungeissa.

Esimerkiksi alkoholijuomien ja tupakoiden hinnat ovat korkeammat kuin Suomessa. Vaatteiden ja elektroniikan hinnat ovat suhteellisen samanlaiset kuin Pohjoismaissa.

Tässä esimerkkejä italian hintatasosta

Hotellien hinnat

Italiassa on monia erilaisia ​​hotelleja, jotka tarjoavat erilaisia ​​hintoja. Voit saada hyvän hotellin hyvällä hinnalla. Alla on joitain yleisiä hinnoittelutietoja Italiassa:

 • Hotelli 2 tähteä: 32.00€
 • Hotelli 3 tähteä: 46.00€
 • Hotelli 4 tähteä: 61.00€
 • Hotelli 5 tähteä: 99.00€

Tämän perusteella voimme todeta, että Italiassa on paljon erilaisia ​​hotellivaihtoehtoja sinulle, riippuen siitä, kuinka paljon olet valmis maksamaan. Jos haluat laadukasta majoitusta edulliseen hintaan, kannattaa tutustua 2- ja 3-tähden hotellivaihtoehtoihin.

Liikkumisen hinnat

Kun matkustat Italiassa, sinun on ymmärrettävä, että sinun on liikutettava paikasta toiseen. Siksi on tärkeää tietää, mitä liikkumisen hinnat ovat. Alla on joitain yleisiä hinnoittelutietoja liikkumisesta Italiassa:

 • Taksi aloitusmaksu: 5.00€
 • Taksi 1 km: 1.44€
 • Julkisen liikenteen lippu: 1.50€
 • Bensa 1 litra: 1.55€

Italiassa on erilaisia ​​liikkumismahdollisuuksia, ja hinnat vaihtelevat paikkakunnittain. Siksi on tärkeää tarkistaa paikallisten liikkumismahdollisuuksien hinnat ennen matkaasi. Nämä hinnat voivat auttaa sinua suunnittelemaan matkasi ja säästämään rahaa.

Junalippujen hinnat

Junalippujen hinnat vaihtelevat myös suuresti riippuen siitä, mihin haluat mennä ja miten haluat matkustaa. Junaliput ovat yleensä edullisempia kuin lentoliput, mutta ne voivat vaihdella suuresti riippuen siitä, mihin haluat matkustaa ja milloin matkustat.

Muutamia esimerkkejä lippujen hinnoista:

 • Rooma-Napoli-junalippu: noin 15-20 euroa
 • Milano-Rooma-lentolippu: noin 50-100 euroa
 • Venetsia-Florentia-junalippu: noin 25-30 euroa

Ravintoloiden hinnat

Italiassa on paljon erilaisia ​​ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​ruokia ja juomia. Alla on joitain yleisiä hinnoittelutietoja ravintoloista Italiassa:

 • Ateria, edullinen ravintola: 15.00€
 • Ateria, McDonalds: 8.00€
 • Coca Cola (0.33): 2.03€
 • Paikallinen olut (0.50): 4.50€
 • Tuontiolut (0.33): 4.00€
 • Vesi (0.33): 0.99€

Italiassa on paljon erilaisia ​​ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​ruokia ja juomia. Hinnat vaihtelevat paikkakunnittain, joten on tärkeää tarkistaa paikalliset ravintolat ennen matkaasi.

Kauppojen hinnat

Italiassa on paljon kauppoja, joista voit ostaa erilaisia ​​tuotteita ja palveluita. Alla on joitain yleisiä hinnoittelutietoja kaupoista Italiassa:

 • Viini, keskihintainen: 5.00€
 • Paikallinen olut (0.50): 1.18€
 • Tuontiolut (0.33): 1.60€
 • Vesi (1.50): 0.38€

Italiassa on paljon erilaisia ​​kauppoja, ja hinnat vaihtelevat paikkakunnittain. Siksi on tärkeää tarkistaa paikalliset kaupat ennen matkaasi. Nämä hinnat voivat auttaa sinua suunnittelemaan matkasi ja säästämään rahaa.


Kokonaisuudessaan Italia on kohtuuhintainen matkakohde verrattuna joihinkin muihin Euroopan kohteisiin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaupunkikohteissa hintataso voi olla korkeampi kuin maaseudulla.

Miten päästä Italiaan Suomesta?

Suomesta on helppo matkustaa Italiaan, ja turistien on helppo päästä maahan lentämällä. Italian lentokentät sijaitsevat usein lähellä isoimpia kaupunkeja.

Suomesta lähtevät suorat lennot lähes kaikkiin Italian suurimpiin kaupunkeihin, ja lentoja on tarjolla useilta eri lentoyhtiöiltä. Suomesta on myös mahdollista matkustaa Italiaan laivalla.

Matkailuvinkit

 • Ota mukaasi kartta ja opas, jotta voit tutustua alueeseen helposti.
 • Varaa majoitus etukäteen, jotta voit säästää rahaa.
 • Ota mukaasi riittävästi rahaa, jotta voit tehdä ostoksia ja nauttia paikallisista herkuista.
 • Pue sopivasti paikallista kulttuuria ja uskontoa kunnioittaen.
 • Varaa aikaa joka päivä tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ruokaan.
 • Käytä paikallisia kuljetuksia liikkumiseen, jotta voit tutustua alueeseen paremmin.

Oma kokemukseni Italiassa

Viime vuonna matkustin Italiaan ja se oli yksi parhaista matkoista, jonka olen ikinä tehnyt. Olen kiertänyt monia Italiaan kuuluvia paikkoja, kuten Rooma, Toscana, Venetsia ja Pohjois-Italia, ja olen ollut hämmästynyt siitä, kuinka lumoava alue on. Italian historia ja kulttuuri ovat upeita ja kokemus on ollut täysin ainutlaatuinen. Olen myös tutustunut paikallisiin ruokiin ja viineihin ja olen viettänyt paljon aikaa paikallisten ihmisten kanssa. Italia on ollut kaiken kaikkiaan uskomaton kokemus ja se on ollut erittäin mielenkiintoinen ja antoisa.

Italia on täynnä lumoavia paikkoja ja se on todellinen helmi Euroopassa. Matka Italiaan oli unohtumaton ja se on ehdottomasti matkustamisen arvoista.

Kaikki Italia aiheiset artikkelimme

Usein kysytyt kysymykset Italiasta

Pitääkö Italiaan olla passi?

Kyllä, Italiaan matkustaminen edellyttää passia. Passisi on oltava voimassa koko Italiassa oleskelusi ajan.

Millä aikavyöhykkeellä Italia on?

Italia on Keski-Euroopan ajassa (CET), joka on koordinoitu maailmanaika (UTC) plus kaksi tuntia.

Mistä Italia on tunnettu?

Italia on tunnettu mm. suussa sulavasta pastasta, laadukkaista viineistä, Toscanan henkeäsalpaavista kukkuloista, Rooman historiallisista nähtävyyksistä, Milanon muotimaailmasta, Venetsian kulttuurista ja kauniista kielestä.

Mitä kieltä puhutaan Italiassa?

Italiassa puhutaan useita eri kieliä ja murteita. Vähemmistökielten ja -murteiden joukossa ovat ranska, kreikka, alghero ja baijerin murre. Puhujia on yhteensä noin 20 000.