Bari matkaopas

Bari on pieni, viehättävä kaupunki Puglia-alueella Italiassa. Se on täynnä historiallista rakennusta, kauniita maisemia ja runsaasti mielenkiintoisia paikkoja. Kaupunki on suosittu turistikohde ja siellä on runsaasti nähtävää ja koettavaa. Bari on hyvä paikka käydä, jos haluat nähdä Italiasta toisenlaisen puolen. Lue lisää, jos haluat tietää, mitä Bari voi tarjota sinulle!

Parhaat nähtävyydet

Kastellet

Kastellet on täynnä historiallisia rakennuksia ja siellä voi vierailla useissa museoissa. Se on myös suosittu paikka pidemmille aamukävelyille. Kastellet on auki vuoden ympäri ja sisäänpääsy maksaa noin 4 euroa.

Bari-katedraali

Bari-katedraali on klassinen rakennus, joka tarjoaa suuren määrän historiallista arkkitehtuuria. Katuja ympäröivässä alueessa on runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joista voit nauttia kauniista maisemista. Katedraali on auki vuoden ympäri ja sisäänpääsy on ilmainen.

Teatro Petruzzelli

Teatro Petruzzelli on kaunis teatteri, joka on rakennettu vuonna 1903. Se on suosittu paikka konsertteihin ja baletteihin ja se on avoinna vuoden ympäri. Teatterin sisäänpääsy on ilmainen.

Aktiviteetit

Bari tarjoaa runsaasti aktiviteetteja, joista voit nauttia. Kaupungissa on useita hyviä ravintoloita, joissa voit viettää aikaa ja nauttia herkullisista ruuista. Voit myös vierailla monissa museoissa ja gallerioissa, joissa voit tutustua paikalliseen historiaan ja kulttuuriin. Barissa on myös suuri määrä kirkkoja, joissa voit tutustua paikalliseen uskontoon ja arkkitehtuuriin.

Majoitus

Bari tarjoaa laajan valikoiman majoituksia kaikille budjeteille. Löydät useita hotellivaihtoehtoja alueelta ja voit myös vuokrata huoneistoja ja mökkejä. Jos haluat viettää edullisemmin, voit myös vuokrata hostelleja ja matkustajakoteja. Barissa on myös useita camping-alueita, joissa voit yöpyä.

Paras aika vierailla

Paras aika vierailla Barissa on kesällä, jolloin lämpötilat ovat korkeat ja sää on suotuisa. Mutta kesä on myös kaupungin vilkkain aika, joten löydät paljon turisteja ja hintataso on korkeampi. Talvi on myös hyvä aika vierailla, koska lämpötilat ovat silti miellyttäviä ja nähtävyydet eivät ole niin ruuhkaisia.

Budjetti

Bari on suhteellisen edullinen kaupunki. Voit odottaa maksavasi noin 70-90 euroa päivässä, jos haluat vuokrata huoneiston ja syödä ravintoloissa. Voit säästää rahaa vuokraamalla hostellin tai vuokraamalla pienen huoneiston. Voit myös säästää ruokakuluissa, jos valitset halvempia ruokia ja ruokailevat pienissä ravintoloissa.

Liikkuminen kaupungissa

Bari tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja paikalliseen liikkumiseen. Voit vuokrata auton, jos haluat tutkia aluetta omaan tahtiisi. Kaupungissa on myös joukkoliikennevaihtoehtoja, kuten bussit ja metrot. Myös taksit ovat hyvin edullisia ja ne ovat yleensä hyvä vaihtoehto, jos haluat nopeasti matkustaa paikasta toiseen. Yksi suosituimmista liikkumistavoista Barissa on kävely, koska monet nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan.

Ruoka

Bari tarjoaa runsaasti maukkaita ruokia ja herkullisia juomia. Kaupungissa on runsaasti ravintoloita, joissa voit nauttia paikallisista ruuista. Voit myös vierailla useissa markkinoilla, joissa voit ostaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia sekä paikallisia herkkuja. Barissa on myös runsaasti kahviloita, joista voit nauttia kahvia tai jäätelöä kauniiden maisemien äärellä.

Shoppailu

Bari tarjoaa runsaasti shoppailumahdollisuuksia. Kaupungissa on useita tavarataloja, joista voit ostaa laadukkaita vaatteita ja kenkiä. Voit myös vierailla joillakin paikallisilla markkinoilla, joilla on paljon erilaisia tuotteita, kuten käsintehtyjä vaatteita, koruja ja käsitöitä. Barissa on myös useita suuria kauppakeskuksia, joissa voit tutustua laajaan valikoimaan tuotteita.

Turvallisuus

Bari on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki. Kaupungissa on kuitenkin oltava varovainen ja kannattaa välttää suuria kaupunkialueita yöllä. Lisäksi kannattaa välttää arvokkaiden esineiden kantamista ja kannattaa käyttää huolellisuutta, kun löydät itsesi paikoissa, joissa on paljon turisteja. Kannattaa myös olla tietoinen oman turvallisuutesi suhteen ja raportoida mahdollisista ongelmista poliisille.

Kuinka päästä Bariin Suomesta

Bariin pääsee helposti Suomesta. Suomesta on lentoyhteyksiä Bariin, mutta ne ovat melko kalliita. Voit myös vuokrata auton ja ajaa Italiaan. Matka Bariin autolla on pitkä ja se kestää noin kuusi tai seitsemän päivää, joten sinun on varattava riittävästi aikaa. Voit myös matkustaa autolla Ranskaan ja Ranskan kautta Bariin. Tämä on hieman edullisempi vaihtoehto, mutta se kestää vähintään viisi päivää.

Oma kokemus

Olen vieraillut Barissa useita kertoja ja olen aina rakastanut sitä. Ystävälliset ihmiset ja suuria nähtävyyksiä. Olin vieraillut katedraalissa ja teatterissa ja molemmat olivat upeita. Olin myös vieraillut useissa ravintoloissa ja nauttinut herkullisista ruuista ja juomista. Barissa on paljon nähtävää ja koettavaa ja se on ehdottomasti käymisen arvoinen kaupunki.

Käyntini Barissa oli erittäin miellyttävä ja minulla oli hauskaa. Olen myös vieraillut muissa Italian kaupungeissa, mutta Bari on ollut yksi suosikkikohteistani. Suosittelisin vierailemaan Barissa, jos haluat nähdä Italiasta toisenlaisen puolen.