Lennot Roomaan

lennot roomaan

Kaikki tiet johtavat Roomaan, Mutta suomesta Italiaan matkustaminen autolla on turhan hidasta.

Paras vaihtoehto on varate lennot roomaan, sillä Suomesta lähtee Roomaan niin suoria kuin välilaskullisia lentoja useita kertoja päivässä.

Lentoja Roomaan on helposti saatavilla kaikkina vuodenaikoina, ja se on loistava matkakohde ympäri vuoden.

Tässä kirjoituksessa käydään läpi parhaat vaihtoehdot kun haluat varata lennot roomaan.

Jatkamalla lukemista tulet säästämään lentolippujen hinnassa ja löytämään juuri sinulle parhaat mahdolliset lennot.

Paras aika varata lennot Roomaan?

Kun päätät, milloin varaat lennot Roomaan, pidä mielessäsi matkabudjettisi lisäksi myös sää ja asiat, joita haluat matkalla tehdä.

Rooma, kuten monet muutkin Etelä-Euroopan kohteet, on yleensä parhaimmillaan kesäkuukausien ulkopuolella. Monet suomalaiset matkailijat suosivat kevään ja alkusyksyn maltillisempia lämpötiloja keskikesän paahtavan kuumuuden sijaan.

Ruuhkahuippujen ulkopuolella on myös vähemmän tungosta. Kaupunki on kesällä hyvin täynnä vierailijoita, ja jonot voivat joskus olla pitkiä suosittuihin kohteisiin. Kesäkauden ulkopuolella hotellimajoitus kaupungissa on usein halvempaa.

Kevät ja syksy ovat parhaita aikoja käydä auringonpaisteessa, mutta Roomaan voi mennä myös joulukuussa, jolloin lämpötila on yleensä +10 astetta.

Mihin lennot laskeutuvat Roomassa?

Roomaa lähin lentokenttä on Leonardo da Vincin kansainvälinen lentokenttä (IATA: FCO), jolle on lentoja Helsingistä. Rooman toiselle lentokentälle, Ciampino-G.B. Pastinen kansainväliselle lentoasemalle, ei lähde lentoja suomesta lainkaan.

Eurooppalaiset halpalentoyhtiöt ovat kuitenkin Ciampinon matkustajamääriä, ja suomalaiset voivat mahdolliseesti lähitulevaisuudessa lentää lentoasemalle omasta maastaan.

Leonardo da Vincin lentokenttä

Nopein lento Roomaan on tällä hetkellä Fiumicinon Leonardo da Vincin lentoaseman kautta, jonne kaikki suorat lennot Suomesta laskeutuvat.

Fiumicinon lentoaseman kautta kulkee vuosittain yli 140 miljoonaa matkustajaa, eikä se sulje koskaan oviaan. Lentokentällä on neljä terminaalia, joten tarkista matkasuunnitelmasi ennen lähtöä.

Italia kuuluu Suomen tavoin Schengen-alueeseen, mutta turvatarkastuksiin on varattava riittävästi aikaa. Lentoasemalla on erinomaiset ostos- ja ruokailumahdollisuudet.

Kulkuyhteydet lentokentältä kaupunkiin

Fiumicinon lentokenttä on noin 30 kilometrin päässä Roomasta, mutta matka lentokentän ja kaupungin välillä kestää vähintään puoli tuntia.

Fiumicinon lentoasemalta on yhteys Rooman päärautatieasemalle Leonardo Expressillä, joka on junayhteys yksinomaan Roomaan matkustaville.

Yhdensuuntainen lippu maksaa noin 15 euroa. Toinen vaihtoehto on käyttää Rooman paikallisjunaa FL1, joka pysähtyy myös muissa Rooman kaupungeissa ja maksaa alle 10 euroa.

Fiumicinon lentoasemalta on myös useita bussiyhteyksiä Rooman kaupunkiin. Ne kestävät 45-60 minuuttia, ja monet pysähtyvät Terminin aseman lisäksi eri puolilla Roomaa.

Kaunko lento Suomesta Roomaan kestää?

Helsinki Rooma Lennot ovat nopein vaihtohto. Tälli välillä lyhin lentoaika on noin kolme tuntia. Joten leppoisalle viikonloppumatkalle Helsingistä Roomaan on helppo varata lennot Helsingistä.

Kuinka paljon lentoliput Roomaan maksavat?

Lennot Roomaan maksavat yleensä noin 120 – 180 euroa. Voit säästää paljon rahaa ostamalla yhdensuuntaiset liput Roomaan. Ota huomioon, että helmikuu on halvin kuukausi, kun etsit halpoja lentoja Roomaan.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät Suomesta Roomaan?

Moni lentoyhtiö tarjoaa yhteyksiä Roomaan usealta eri lentoasemalta Suomessa, suorat lennot lähtevät kuitenkin yleensä vain Helsinki-Vantaalta.

Lentoja tarjoaa mm.

  • SAS
  • Vueling Airlines
  • Norwegian
  • Finnair
  • KLM
  • Iberia
  • Air France.