Amalfi Matkaopas

Amalfi on yksi Italiassa sijaitsevista viehättävistä rannikkoalueista, joka sijaitsee lähellä Napolia ja Salermon saaren kaunista rannikkoa. Se on itsenäinen pieni kaupunki, joka on ollut olemassa vuodesta 800-luvulta alkaen ja joka tarjoaa runsaasti nähtävyyksiä ja paljon nähtävää ja tekemistä. Amalfi on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1997 ja kohde on vuosien saatossa tullut tunnetuksi ympäri maailmaa. Tämä opas antaa sinulle tietoa Amalfin kauneudesta, kulttuurista ja historiallisista kohteista.

Parhaat Nähtävyydet Amalfissa

Amalfi on yksi maailman kauneimmista paikoista, ja se tarjoaa runsaasti historiallisia ja kulttuurisia nähtävyyksiä ja tekemistä. Tässä muutamia suosituimpia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja Amalfissa:

Duomo di Amalfi

Duomo di Amalfi on Amalfin keskustassa sijaitseva katolinen katedraali. Se on rakennettu vuonna 1086, ja siinä on huomattava arkkitehtoninen tyyli. Katedraaliin kuuluu myös piirrokset, joita on ollut olemassa jo vuodesta 1200-luvun alusta. Katedraaliin pääsee sisään 10 euron pääsymaksulla.

Valley of the Mills

Valley of the Mills (Valle dei Mulini) on Amalfin lähellä sijaitseva pieni laakso, joka on tutkittu ja ymmärretty vuodesta 800-luvulta alkaen. Valaella on historiallista ja arkkitehtonista arvoa, ja se on suosittu turistikohde. Valle dei Mullinin kävijämaksu on 5 euroa.

Valley of the Dragon

Valley of the Dragon (Valle del Drago) on yksi Amalfin alueen suosituimmista nähtävyyksistä. Se on pieni laakso, joka sijaitsee Amalfin eteläpuolella ja joka on täynnä viehättäviä maisemia ja luontoa. Valle del Drago -nähtävyys on maksuton.

Villa Rufolo

Villa Rufolo on Amalfissa sijaitseva historiallinen huvila, joka on rakennettu vuonna 1270 ja joka on yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Villa Rufolo tarjoaa kävijöille ainutlaatuisen näkymän Amalfin kaupunkiin ja ympäröiviin maisemiin. Sisäänpääsy Villa Rufolo -nähtävyyteen maksaa 8 euroa.

Parhaat Aika Vierailla Amalfissa

Amalfi sopii parhaiten vierailulle keväällä ja syksyllä, kun sää on vielä lämmin ja kaunis. Jos olet kiinnostunut lomasta, joka sisältää paljon toimintaa ja aktiviteetteja, kesä on parasta aikaa vierailla Amalfissa. Amalfissa sataa ympäri vuoden, ja viilein aika on marraskuussa ja helmikuussa.

Matka- ja Majoitusvinkkejä

Amalfin alueella on runsaasti majoitusvaihtoehtoja, joita voi valita budjetin ja mieltymysten mukaan. Amalfin alueella on myös monia halpoja hotelleja ja hostelleja, jotka tarjoavat edullisia majoitusratkaisuja. Jos haluat viettää loman Amalfissa, kannattaa harkita myös loma-asunnon vuokraamista alueelta.

Liikkuminen Amalfissa

Amalfi on pieni ja kompakti kaupunki, jonka voi helposti tutkia jalan. Kaupungissa on myös hyvä bussiverkosto, joten bussi on hyvä tapa liikkua kaupungissa. Amalfin alueella on myös paljon vuokra-autoja, ja jos haluat tutkia alueen ympäristöä, vuokra-auto on erinomainen vaihtoehto.

Lentäminen Amalfiin Suomesta

Suomesta Amalfiin pääsee parhaiten lentämällä Napoliin, joka on lähinnä Amalfia sijaitseva suuri kaupunki. Napolista Amalfiin pääsee myös bussilla, jonka matka kestää noin 2-3 tuntia. Jos haluat matkustaa nopeasti, voit myös vuokrata auto Napolista ja ajaa itse Amalfiin.

Matkailuvinkkejä

  • Kannattaa vuokrata auto ja tutkia alueen ympäristöä ja muita nähtävyyksiä.
  • Varaa aikaa tutustua alueen kulttuuriin ja historiaan.
  • Kannattaa nauttia paikallisia ruokia ja juomia.
  • Varaa aikaa viettää aikaa rannoilla ja nauttia lämpimästä meri-ilmasta.
  • Kannattaa tutustua paikallisiin gallerioihin ja museoihin.

Matkustamalla Amalfiin, sinulla on mahdollisuus tutustua yhteen maailman kauneimmista paikoista ja nauttia upeista maisemista, historiallisista kohteista sekä uskomattomista ruoka- ja juomaelämyksistä. Amalfi on todella ainutlaatuinen paikka, joka tarjoaa jokaiselle jotain. Kun matkustin Amalfiin ensimmäistä kertaa, olin kiehtovasti yllättynyt siitä, kuinka viehättävä paikka se oli. Matka oli ehdottomasti arvoinen ja jäin kaipaamaan takaisin.