Rooman nähtävyydet – TOP 10

Rooma on historiallinen kohde, josta löytyy ehkäpä euroopan tunnetuimmat nähtävyydet.

Tunnetuimmat ja parhaat rooman nähtävyydet ovat mm. Cololosseum, Fontana di Trevi, Pantheon ja vatikaani. Kuulostavatko nämä tutuilta?

Näiden lisäksi Roomasta löytyy myös lukuisia muita nähtävyyksiä, kuten museoita, antiikin rooman raunioita, toreja ja kirkkoja.

Jos kaipaat jotain muuta, kuin turistirysiä, älä huoli, sillä Roomasta löytyy varmasti myös sinulle paljon nähtävyyksiä, joiden parissa aika varmasti kuluu.

Tässä kirjoituksesssa esittelyssä Top 10 Rooman nähtävyydet.

Rooman 10 Parasta nähtävyyttä

Tässä lista Rooman tärkeimmistä ”must-see” nähtävyyksistä, jotka jokaisen matkailijan tulee matkan aikana kokkea!

1. Colosseum

Colosseum

Colosseum on Rooman merkittävin nähtävyys. se rakennettiin vuonna 80 jKr. kunnioittamaan roomalaista keisaria, joka oli jumalallistettu kuoltuaan taistelussa. Amfiteatteri tunnetaan myös nimellä Flavian amfiteatteri, ja sitä käytettiin tapahtumiin, kuten gladiaattoritaisteluihin ja vaunukilpailuihin, noin vuoteen 40 jKr. asti.

Unescon mukaan Colosseum on yksi maailman seitsemästä suurimmasta monumentista. Nähtävyydellä on paljon kävijöitä, joten on erittäin suositeltavaa ostaa liput etukäteen.

2. Trajansin markkinat

Trajanuksen torien rauniot, jotka sijaitsevat San Procolon ja Ostiensen kirkkojen alla Roomassa, Italiassa, ovat peräisin noin vuodelta 110 jKr.

Vaikka jotkut historioitsijat kiistelevät, oliko kyseessä todella tori, ei ole epäilystäkään siitä, etteikö katettu tila olisi toiminut mallina nykyisille ostoskeskuksille.

Keisari Trajanus, yksi Rooman teollistuneimmista hallitsijoista, rakennutti kompleksin muinaiset kujat ja monikerroksiset toimistotilat antaakseen kävijöille vilauksen tyypillisestä roomalaisten elämästä.

3. Fontana di Trevi 

Fontana di Trevi

Trevin suihkulähde, jota kutsutaan usein nimellä Fontana di Trevi, on epäilemättä Rooman ja ehkä koko maailman kuuluisin suihkulähde.

Tämä barokkiaiheinen suihkulähde Piazza di Trevin aukiolla pystytettiin 1700-luvulla. Maamerkin ja muistomerkin näytöissä näkyy vaunuillaan ratsastava Neptunus.

Kolikon heittäminen Trevin suihkulähteeseen on välttämätöntä, jos haluat, että vierailusi Roomassa tai nähtävyyksien katselu on täydellistä, sillä se merkitsee, että kolikon heittävä henkilö palaa jonain päivänä Roomaan.

4. Forum Romanum

Forum Romanum on laaja rauniokokoelma, ja yhdessä viereisten rakennusten kanssa se on yksi maailman merkittävimmistä arkeologisista kohteista. Seitsemänneltä vuosisadalta eaa. peräisin oleva alue sisältää roomalaisten temppelien ja hallintorakenteiden murenevia jäänteitä.

Colosseum ja Forum Romanum sijaitsevat vierekkäin, ja niihin pääsee sisälle samalla lipulla.

5. Pantheon

Pantheon

Pantheon on yksi roomalaisten aikojen parhaiten hoidetuista raunioista. Vaikka rakennuksen alkuperäistä käyttötarkoitusta ei tunneta, keisari Hadrianus lahjoitti sen paavi Gregorius I:lle vuonna 608.

Nykyisessä kirkossa on useita ainutlaatuisia hautamuistomerkkejä (taidemaalari Rafael ja useita Italian hallitsijoita) sekä erityisen suuri ja avoin kupoli (oculus). Pantheonissa voi vierailla ilmaiseksi Rooman-lomalla.

6. Domus Aurea

Jos tiedät keisari Nerosta vain yhden asian, sen pitäisi olla se, että hän oli tunnettu itsehillinnästään.

Domus Aurea oli hänen kultainen keisarillinen kartanonsa, joka oli tuon ajan esteettisesti upeimpia rakennelmia ja hänen mahtipontisen maineensa peukalonjälki.

Keisari Neron ylellisyyttä voi nyt kokea digitaalisten jäljitelmien muodossa (esimerkiksi monimutkaisesti kuvioitujen mosaiikkilattioiden ja loistavien keinotekoisten järvien keskellä), jotka antavat sinulle mahdollisuuden kurkistaa hänen nerokkaaseen mieleensä.

7. Pietarinkirkko (St. Peter’s Basilica)

Pietarinkirkko, joka tunnetaan myös nimellä ”Basilica di San Pietro in Vaticano”, on katolisen kirkon hengellinen keskus ja paavin koti.

Valtavan basilikan, joka sijaitsee lähellä Pietarinaukiota ja itsenäisessä Vatikaanivaltiossa, uskotaan olevan Pietarin hautapaikka.

Pyhän Pietarin basilikassa, joka tunnetaan myös Vatikaanin katedraalina, on muun muassa Berninin teoksia ja Michelangelon ”La Pieta” -teos. Kardinaalien krypteissa on 148 paavin hautaa.

Se on perheiden ja lasten suosima kohde, joten suunnittele vierailusi Pietarinkirkkoon hyvissä ajoin etukäteen, tai joudut jonottamaan pitkään.

8. Vatikaanin museot

Vatikaanin museoihin, jotka ovat yksi maailman suurimmista museoverkostoista, tutustuminen saattaa viedä kauan. Kokoelma koostuu yli 70 000 esineestä, jotka eri paavit ovat historian aikana hankkineet, mukaan lukien tunnettuja ja tärkeitä klassisia veistoksia, renessanssiajan taideteoksia ja muinaisjäännöksiä.

Sikstuksen kappeli on ehdoton nähtävyys, samoin kuin Michelangelon upeat freskot sen sisällä (mukaan lukien Aatamin luominen katossa), Rafaelin huoneet ja karttagalleria.

9. Castel Sant’Angelo (Pyhän enkelin linna)

Castel Sant’Angelo on tuttu näky Tiber-joen rannalla, ja keisari Hadrianus pystytti sen toisella vuosisadalla mausoleumiksi itselleen ja perheelleen.

Kuudennella vuosisadalla paavi Gregorius Suuri käytti sitä linnoituksena, ja se on toiminut useiden paavien turvasatamana sodan aikana; linnoituksen ja Vatikaanin yhdistää jopa piilotettu tunneli.

Maalauksia, veistoksia ja keskiaikaisia aseita esittelevät näyttelyt tarjoavat katsauksen linnan maineikkaaseen menneisyyteen.

10. Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna)

Espanjan portaiden 135 askelmaa sijaitsevat ranskalaisen Trinita dei Montin kirkon juurella Via del Babuinon varrella. Espanjalaiset portaat laskeutuvat Piazza di Spagnalle, jossa on Pietro Berninin suunnittelema suihkulähde.

1700-luvulla rakennetuista Espanjalaisista portaista on tullut turistinähtävyys, ja portaiden huipulta avautuu upea näköala Roomaan.

Bonus: Konstantinuksen riemukaari

Rooman riemukaari sijaitsee Colosseumin vieressä. Se rakennettiin uudelleen vuonna 1749 sen jälkeen, kun tulipalo oli tuhonnut suuren osan vanhasta Roomasta, ja se on yksi monista rooman nähtävyyksistä, joka ansaitsee pikaisen vierailun

Rooman nähtävyydet – 6 vinkkiä

Tässä 6 vinkkiä, joiden avulla otat Rooman nähtävyydet helposti haltuun vaikkapa yhdessä päivässä!

Vinkki 1: Valitse etukäteen mielenkiintoisimmat nähtävyydet ja suunnittele sopiva reitti, näin et joudu kulkemaan kaupungissa edes-takaisin

Vinkki 2 Jos päätät kiertää roomassa kävellen, varaa matkaan hyvät kävelykengät sekä riittävästi juotavaa. Myös aurinkorasva saattaa kesällä olla välttämätön.

Vinkki 3: Hanki rooman turistikortti, sen avulla pystyt matkustamaan ilmaiseksi ja pääset sisään maksutta useisiin nähtävyyksiin.

Vinkki 4: Vältä jonottaminen ostamalla liput netistä ennakkoon. Esimerkiksi Colosseumille moni joutuu jonottamaan jopa tunteja!

Vinkki 5: Saat laadukkaampaa ruokaa ja vielä edullisemmin, kun vältät turisteille suunnattuja ravintoloita.

Vinkki 6: Muista että moni rooman nähtävyys, kuten suihkulähteet ja kirkot ovat ilmaisia. Paikalla saattaa kuitenkin olla pitkäkyntisiä, jotka yrittävät höynäyttää turisteja.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Rooman nähtävyyksistä

Saamme Rooman nähtävyyksiin liittyen runsaasti kysymyksiä, joten kokosimme tähän listaan matkailijoiden usein kysytyt kysymykset

Paljonko rooman nähtävyydet maksavat?

Rooman nähtävyyksien hinnat vaihtelevat sen mukaan, missä olet ja mistä nähtävyydestä on kyse. Jotkut museot ovat ilmaisia, kun taas toiset saattavat vaatia pienen lahjoituksen tai pääsymaksun.

Useimmat näiden paikkojen lähellä olevat kaupat veloittavat myös palveluistaan joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta, kuten Sikstuksen kappeli Vatikaanissa, joka tulee täysin ilman lisämaksuja, mutta ei tarjoa kiertoajeluja eikä salli kävijöiden pääsyä rakennuksiinsa, joten tarkista asia huolellisesti ennen ostosten tekemistä!

Keskimääräinen hinta vaihtelee 6-15 euron välillä per henkilö