Firenze matkaopas

Firenze on italialainen kaupunki, joka sijaitsee Toscanan alueella. Firenzen historiallinen keskusta on luokiteltu Unescon maailmanperintöluetteloon, ja se on täynnä erinomaisia arkkitehtonisia nähtävyyksiä, museoita ja kauniita puistoja.

Firenze on erinomainen kohde viettääksesi viikonloppu tai pidemmän loman. Tässä matkaoppaassa kerrotaan kaikille Firenzen parhaista nähtävyyksistä, aktiviteeteista, majoituksesta, parhaasta ajankohdasta vierailla, budjetista, liikkumisesta, suosituista ravintoloista, ostoksista, turvallisuudesta ja siitä, miten pääsee Firenzeen Suomesta.

Nähtävyydet

Firenzen parhaat nähtävyydet ovat:

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo on Firenzen sydän. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja on täynnä historiallisia rakennuksia ja monumentteja. Piazzalle mahtuu neljä kirkkoa, jotka kaikki ovat arkkitehtonisia helmiä: Brunelleschin kuuluisa kupoli, Giotton Campanilla ja Baptisterio di San Giovanni ja Santa Reparata. Piazza del Duomon ympärillä on myös paljon ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

Galleria dell’Accademia

Galleria dell’Accademia on museo Firenzen keskustassa, joka sisältää Michelangelon Davidin patsaan ja muita merkittäviä teoksia. Museon lippu maksaa 10 € ja se sisältää pääsyn myös Galleria Palatinaan ja Museo degli Argentiin.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio on yksi Firenzen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on vanha silta, jonka yli kulkee Arno-joki. Sillan yläpuolella on paljon kulta- ja timanttikauppoja.

Giardino di Boboli

Giardino di Boboli on suuri puisto Firenzen lähellä. Se sisältää paljon historiallisia patsaita ja rakennuksia, kuten Grotta del Buontalenti. Puistoon voi mennä ilmaiseksi, mutta jos haluat vierailla sisäänrakennetuissa palatseissa, sinun on maksettava lippu, joka maksaa 11 €.

Aktiviteetit

Firenzen alueella voi tehdä monia erilaisia aktiviteetteja. Tässä on muutamia esimerkkejä:

Vesipuisto

Firenzen alueella on useita vesipuistoja, joista suurin on Cascina Water Park. Se sisältää useita altaita, vesiliukumäkiä ja porealtaita, joista voi nauttia koko päivän. Ostamalla päivälippu Cascina Water Parkiin pääset nauttimaan kaikista vesipuiston aktiviteeteista. Päivälippu maksaa 15 €.

Retki Firenzen ympäristössä

Firenzen ympäristössä on paljon kauniita paikkoja, joihin voi tehdä retkiä. Yksi suosituimmista paikoista on San Gimignanon linnoitus, joka on Unescon maailmanperintökohde. Siellä voi tutustua linnoituksen kujille ja katsoa upeita näköaloja.

Majoitus

Firenzen alueella on monia erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Yksi suosituimmista on Hotel Pitti Palace, joka sijaitsee aivan Firenzen keskustassa. Hotellissa on hieno sisustus ja se tarjoaa erinomaisen palvelun. Hotellin huoneet ovat erittäin edullisia ja majoitus alkaa noin 40 €.

Paras aika matkustaa Firenzeen

Paras aika vierailla Firenzessä on toukokuusta syyskuuhun, jolloin sää on lämmin ja pouta. Talvella sää voi olla viileä ja sateinen, joten se on parasta välttää.

Budjetti

Firenzen hintataso on euroopan keskiarvoa. Yhden hengen yö majoitus Firenzen keskustassa voi maksaa 40 €. Nähtävyyksissä ja museoissa voi olla lippumaksu, joka voi olla 10 €.

Käytännön aktiviteeteista, kuten vesipuiston käynnistä, voi olla muita kustannuksia. Lisäksi on otettava huomioon ruokakustannukset, jotka vaihtelevat ravintolasta toiseen. Jos haluat säästää rahaa, voit tehdä retkiä ja tutustua alueeseen itse.

Liikkuminen

Firenzen alueella on hyvät kulkuyhteydet. Kaupungissa on bussiverkko, joka kulkee suurimpaan osaan kaupungin alueista. Kaupungissa on myös metrot, joilla pääsee nopeasti ja helposti paikasta toiseen.

Ravintolat

Firenzen alueella on monia erinomaisia ravintoloita, joissa voi nauttia italialaisesta ja kansainvälisestä keittiöstä. Yksi suosituimmista ravintoloista on Trattoria La Grotta, joka sijaitsee Firenzen lähellä. Trattoria on erittäin edullinen ja tarjoaa laadukasta italialaista ruokaa.

Ostokset

Firenzen alueella on monia kauppoja, joista voi ostaa vaatteita, kenkiä ja asusteita. Yksi suosituimmista kaupoista on La Rinascente, joka sijaitsee Firenzen keskustassa. La Rinascente sisältää kaikenlaisia tuotteita, kuten vaatteita, kenkiä, asusteita ja laukkuja.

Turvallisuus

Firenzen alueella on hyvä turvallisuustilanne, mutta turisteja kehotetaan olemaan tarkkana, koska kaupungissa voi olla varkauksia. On syytä välttää suuria kansanjoukkoja ja pimeitä kujia, ja tavaroita tulisi säilyttää turvallisesti.

Miten päästä Firenzeen Suomesta

Firenzeen voi päästä helposti Suomesta. Yksi suosituimmista tavoista on lentää Firenzeen. Suomesta on suoria lentoja Firenzeen Finnairin ja Norwegianin kautta. Lento Firenzeen kestää noin 4 tuntia.

Oma kokemus Firenzessä

Kävin Firenzessä viime vuonna ja se oli upea kokemus. Kaupungissa on paljon nähtävää ja se on todella kaunis. Kaupungissa on paljon historiallisia nähtävyyksiä, kuten Piazza del Duomo, ja upeita puistoja, kuten Giardino di Boboli. Kaupungissa on myös paljon ravintoloita ja kauppoja, joista voi nauttia. Firenze on ehdottomasti käymisen arvoinen kaupunki ja kannattaa vierailla siellä, jos mahdollista.