Italian lentokentät – täydellinen luettelo

Italia on suosittu matkailumaa, jossa on monia suuria lentokenttiä. Tässä artikkelissa kerrotaan kaikista Italiassa sijaitsevista lentoasemista, niiden kuvaus, lentoyhtiöt, jotka lentävät sinne ja miten matkustaa kaupunkiin lentokentältä. Lisäksi kerrotaan, voiko Suomesta lentää suoraan Italiaan.

Milaanon lentokentät

Milaano Malpensa (MXP)

Milaano Malpensa on Italiassa sijaitseva suurin lentokenttä. Se sijaitsee noin 50 km päässä Milano-kaupungista, jonne on hyvät yhteydet bussilla ja junalla. Milaano Malpensa on yksi Euroopan suurimmista lentoasemista ja se palvelee vuosittain yli 20 miljoonaa matkustajaa. Lentoasemalla on kaksi terminaalia. Lentoyhtiöt, jotka lentävät Milano Malpensaan, ovat esimerkiksi Alitalia, KLM, Easyjet, Lufthansa ja Finnair. Suomesta voi lentää suoraan Milano Malpensaan.

Milaano Linate (LIN)

Milaano Linate on Milano-kaupungissa sijaitseva pienempi lentokenttä. Se sijaitsee vain 8 km päässä kaupungista ja on suosittu lentokenttä erityisesti Euroopan sisäisiin lentoihin. Lentoasemalla on yksi terminaali, josta voi lentää esimerkiksi Lufthansan, Air France’n ja British Airwaysin lentoyhtiöiden lentoihin. Suomesta voi lentää suoraan Milano Linaateen.

Rooman lentokentät

Rooman Fiumicinon lentokenttä (FCO)

Rooman Fiumicino on Rooman suurin lentokenttä ja se sijaitsee noin 24 km päässä Rooman keskustasta. Lentoasemalla on kolme terminaalia, joista voi lentää esimerkiksi Alitalian, KLM:n, Lufthansan ja Finnairin lentoihin. Rooman Fiumicinosta voi matkustaa keskustaan bussilla, junalla tai taksilla. Suomesta voi lentää suoraan Rooman Fiumicinon lentokentälle.

Rooman Ciampinon lentokenttä (CIA)

Rooman Ciampinon lentokenttä on Rooman toiseksi suurin lentokenttä ja se sijaitsee vain 8 km päässä Rooman keskustasta. Täältä voi lentää esimerkiksi Easyjet, Ryanair ja Wizz Airin lentoihin. Lentoasemalla on yksi terminaali, ja sieltä on hyvät yhteydet keskustaan bussilla, junalla tai taksilla. Suomesta ei voi lentää suoraan Rooman Ciampinon lentokentälle.

Napolin lentokentät

Napolin Capodichinon lentokenttä (NAP)

Napolin Capodichinon lentokenttä on Napolin suurin lentokenttä. Se sijaitsee noin 4 km päässä Napolin keskustasta ja se palvelee vuosittain yli 10 miljoonaa matkustajaa. Lentoasemalla on kaksi terminaalia, joista on mahdollista lentää esimerkiksi Alitalian, KLM:n, Lufthansan ja Finnairin lentoihin. Napolin Capodichinosta voi matkustaa keskustaan bussilla, junalla tai taksilla. Suomesta voi lentää suoraan Napolin Capodichinon lentokentälle.

Napolin Napolin Salernon lentokenttä (QSR)

Napolin Salerno on Napolin toiseksi suurin lentokenttä. Se sijaitsee noin 80 km päässä Napolin keskustasta ja se palvelee vuosittain noin miljoona matkustajaa. Lentoasemalla on yksi terminaali, josta voi lentää esimerkiksi Lufthansan ja British Airwaysin lentoihin. Napolin Salernosta voi matkustaa keskustaan bussilla, junalla tai taksilla. Suomesta ei voi lentää suoraan Napolin Salernon lentokentälle.

Muut Italiassa sijaitsevat lentokentät

Bolognan Guglielmo Marconin lentokenttä (BLQ)

Bolognan Guglielmo Marconi on Bolognan suurin lentokenttä. Se sijaitsee noin 6 km päässä kaupungista ja se palvelee vuosittain yli 5 miljoonaa matkustajaa. Lentoasemalla on yksi terminaali, josta voi lentää esimerkiksi Alitalian, KLM:n, Lufthansan ja Finnairin lentoihin. Bolognasta voi matkustaa keskustaan bussilla, junalla tai taksilla. Suomesta ei voi lentää suoraan Bolognan Guglielmo Marconin lentokentälle.

Venetsian Marco Polon lentokenttä (VCE)

Venetsian Lentokenttä – Marco Polo on Venetsian suurin lentokenttä. Se sijaitsee noin 12 km päässä kaupungista ja se palvelee vuosittain yli 6 miljoonaa matkustajaa. Lentoasemalla on kaksi terminaalia, joista voi lentää esimerkiksi Alitalian, KLM:n, Lufthansan ja Finnairin lentoihin. Venetsiasta voi matkustaa keskustaan bussilla, junalla, vesibussilla tai taksilla. Suomesta voi lentää suoraan Venetsian Marco Polon lentokentälle.

Italia on suosittu matkailumaa, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia lentää sinne. Yllä olevasta listasta voi valita itselleen sopivan lentokentän ja lentoyhtiön. Muistathan myös, että Suomesta voi lentää suoraan useisiin Italiaan sijaitseviin lentoasemiin.