Toscana matkaopas

Toscana on oiva kohde jokaiselle matkaajalle, joka etsii kaunista luontoa, historiallisia nähtävyyksiä ja siinäkin upeaa italialaista elämäntapaa. Upeat viinit, herkullinen ruoka, maisemat ja kauniit rakennukset tekevät Toscana kaupungista ainutlaatuisen, ja sinne on helppo matkustaa suoraan Suomesta. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Toscanaan matkustamiseen, alkaen parhaista aktiviteeteista ja nähtävyyksistä, sopivasta ajankohdasta, budjetista ja muista matkavinkkejä.

Parhaat aktiviteetit ja nähtävyydet

Toscana on täynnä historiallisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, joita voit viettää ja joista voit nauttia. Alla on joitakin parhaita:

Firenzen katedraali

Firenzen katedraali on yksi maailman suurimmista katedraaleista ja se on yksi Toscana kaupungin suurimmista nähtävyyksistä. Se on rakennettu 1300-luvulla ja se on yksi Euroopan tärkeimmistä kirkkoista. Katedraalissa on upeat mozaikit ja maalaukset sekä monet muut alkuperäiset koriste-elementit. Voit myös nähdä katedraalin kuuluisan kupolin, joka on rakennettu 1400-luvulla. Vierailu Firenzen katedraaliin maksaa noin 10 euroa.

Uffizien taidemuseo

Uffizien taidemuseo on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista taidekokoelmista ja se sijaitsee Firenzen palatsin piipussa. Museossa on yli seitsemänkymmentä galleriaa ja se sisältää yli viisituhatta taide-esinettä, mukaanlukien monet maailman tunnetuimmista maalauksista, kuten Mona Lisan ja Venuksen lahja Cupidolle. Uffizien taidemuseoon pääsy maksaa noin 15 euroa.

Boboli puutarha

Boboli puutarha on yksi maailman suurimmista puutarhoista ja se sijaitsee Firenzen palatsin yhteydessä. Puutarhassa on yli 45 hehtaarin alue, joka on täynnä kasveja, puita, suihkulähteitä ja muita kauniita elementtejä. Se on suosittu paikka paikallisille ja turisteille, ja se on oiva paikka rentoutua ja nauttia luonnosta. Boboli puutarhaan pääsee noin 10 eurolla.

Paras aika vierailla Toscanaan

Paras aika vierailla Toscanaan on toukokuusta syyskuuhun, jolloin sää on miellyttävä ja kesäinen. Kesäkuukaudet ovat myös hyviä, mutta silloin paikka on täynnä turisteja ja hotellihuoneet voivat olla kalliita. Talvella sää on kylmä, mutta hotellien hinnat ovat alhaisemmat.

Budjetti

Toscanaan matkustamiseen budjetti riippuu siitä, miten paljon haluat nähdä ja kuinka kauan aiot olla siellä. Jos haluat nähdä paljon ja viettää siellä pidemmän aikaa, kannattaa varata noin 2000–3000 euroa. Jos aiot viettää siellä vain pari päivää, noin 1000 euroa riittää.

Liikkuminen kaupungissa

Toscanaan liikkuminen on helppoa ja siellä on useita eri vaihtoehtoja, kuten bussit, junat ja taksit. Bussit ovat halvimmat ja ne kulkevat useimpiin paikkoihin, mutta ne ovat myös hitaimmat. Junat ovat nopeampia ja mukavampia, ja ne ovat myös halvempia kuin taksit. Taksit ovat nopeimmat, mutta ne ovat myös kalleimmat.

Majoitus

Toscanaan on monia hyviä majoitusvaihtoehtoja, kuten hostelleja, hotelleja ja Airbnb-majoituspaikkoja. Kaikkiin majoituspaikkoihin kannattaa varata etukäteen, jotta saat parhaat hinnat. Jos aiot viettää siellä yön, hostellit ovat yleensä halvin vaihtoehto, ja jos haluat mukavuutta, hotellit ovat parempi vaihtoehto.

Ruoka ja juoma

Toscana on tunnettu herkullisesta ruoastaan ja erinomaisista viineistään. Siellä on paljon ravintoloita, joissa voit maistaa paikallista ruokaa, ja siellä on myös paljon viinitiloja, joista voit ostaa viinejä. Voit myös osallistua paikallisiin ruokakursseihin ja oppia kuinka valmistaa paikallista ruokaa.

Ostokset

Toscana on erinomainen paikka shoppailuun ja siellä on paljon kauppoja ja markkinoita, joista voit ostaa paikallisia tuotteita, kuten käsintehtyjä koruja, keramiikkaa ja viinejä. Voit myös ostaa käsityöläisten tuotteita ja lahjoja.

Turvallisuus

Toscana on yleensä turvallinen paikka, mutta kuten muuallakin maailmassa, on syytä olla varovainen ja välttää epäilyttäviä paikkoja. Kannattaa myös olla varovainen ja välttää arvoesineitä, jotka voivat houkutella huijareita.

Miten päästä Toscanaan?

Toscanaan pääsee suoraan Helsingistä ja monet lentoyhtiöt tarjoavat suoria lentoja Toscanaan. Lento kestää noin kolme tuntia ja matkan hinta vaihtelee lentoyhtiöstä ja ajankohdasta riippuen.

Oma kokemus Toscanaan matkustamisesta

Kun matkustin Toscanaan, olin heti viehättynyt upeisiin maisemiin ja historiallisiin rakennuksiin. Oli ihanaa nähdä kaikki katedraalit ja museot ja viettää aikaa puutarhoissa. Kokemukseni oli täydellinen ja olin onnellinen, että olin päättänyt lähteä sinne. Toscanaan matkustaminen oli varmasti elämäni muistojen arvoista ja voin lämpimästi suositella sitä kaikille.