Colosseum: Rooman suosituin nähtävyys

Colosseum on yksi maailman tunnetuimmista rakennelmista. Se suunniteltiin alun perin keisari Vespasianuksen ja hänen kansansa uudeksi viihdemuodoksi.

Nimi ”Colosseum” tulee kahdesta sanasta, colossus (eräänlainen patsas) ja sewn (latinaksi aurinko). Tämä viittaa lähellä seisovaan Neron kultaiseen patsaaseen, jonka hän oli rakentanut itselleen niin suureksi, että se loisti aurinkoa keskipäivällä!

Rakennustyöt aloitettiin vuonna 72 jKr. keisari Vespasianuksen aikana, mutta vasta vuonna 80 jKr. kun Titus otti osan hankkeesta veljensä Domitianuksen kanssa, rakennustyöt saatiin päätökseen.

Mitä tulee tietää ennen vierailua Colosseumiin?

Ennen kuin vierailet Colosseumissa, on tärkeää tietää, että on olemassa asioita, joista on syytä olla tietoinen.

Viikonloppuisin siellä voi olla paljon väkeä, joten jos vierailet arkipäivänä, voit nauttia ajastasi paremmin. Kannattaa myös pukeutua mukaviin vaatteisiin ja kenkiin, sillä tulet kävelemään paljon.

Jos sinulla on ääniopas, kannattaa se kytkeä päälle. Opas on saatavana myös muilla kielillä, joten voit valita oman kielesi mukaisen oppaan. Ne ovat hyödyllisiä myös, jos haluat tietää lisää Colosseumin historiasta

Kannattaa myös muistaa, että joissakin paikoissa ei saa ottaa valokuvia. Jos otat valokuvia, varmista, että sinulla on siihen lupa. Tämä lukee kyltissä ympäri colosseumia.

Hanki Colosseum liput ennakkoon!

Colosseum liput ennakkoon

Kannattaa hankkia colosseum liput ennakkoon, sillä paikan päällä on lähes aina huomattava jono, ja voit joutua odottamaan lippuja jopa muutaman tunnin.

Colosseum liput ennakkoon voidaan hankkia monellakin eri tavalla, tässä muutama

Coloseumin virallisilta myyntisivustolta

Halvin tapa ostaa ennaakkoon liput colosseumiin on ostaa ne virallisilta verkkosivuiilta.

Liput tulee tulostaa kotona, eikä niillä ole peruutusturvaa. Jos siis matkasi peruuntuu, et voi tehdä muutoksia, eikä verkkosivuilla puhuta mahdollisista hyvityksistä.

Kolmannen osapuolen myyntisivulta

Lippujen välitykseen keskittyneet kolmannen osapuolen yritykset ovat parempi vaihtoehto hankkia liput colosseumiin ennakkoon. Saatavuutta on lähes aina, sillä nämä yritykset ostavat huomattavan määrän lippuja varastoon viralliselta jälleenmyyjältä.

Hinta on virallista sivua kalliimpi, mutta kolmansien osapuolien verkkosivut ovat huomattavasti käyttäjäystävällisemmät, saat käyttöön 24 tunnin asiakaspalvelun ja joustavat peruutus ja muutosehdot.

Colosseum liput hinta

Colosseum lippujen hinta viralliselta jälleenmyyjältä ostettuna on 16 euroa. Kolmansilta osapuolilta ostettuna lippu maksaa noin 20-30 euroa, riippuen lipun ehdoista.

Koska Colosseum on avoinna?

Colosseum on avoinna päivittäin klo 8.30-18.00, sulkeutumisaika saattaa kuitenkin vaihdella sesongin mukaan, joten varmista se ennen matkaa!

Mitä nähtävää siellä on?

Kun astut sisään Colosseumiin, voit tutkia areenaa ja tarkastella kaikkia sen upeita piirteitä, jotka ovat yhä olemassa. Jos menet näytökseen, pääset vielä lähemmäs toimintaa.

Siellä on myös mielenkiintoisia kauppoja, joista voit ostaa matkamuistoja , mukaan lukien hienoja Colosseum-aiheisia esineitä. Voit myös syödä tai juoda jotain Colosseumin lähellä sijaitsevista kahviloista

Miten pääsen sinne?

Colosseumille pääseminen ei voisi olla helpompaa, sillä se sijaitsee Rooman keskustassa, aivan metroaseman vieressä.

Miksi Colosseum niin kuuluisa?

Colosseum on kuuluisin, koska se on niin upea paikka. Se on ollut pystyssä tuhansia vuosia, ja se on edelleen täysin ehjä. Jos vierailet Colosseumissa, varmista, että vietät täällä riittävästi aikaa nähdäksesi ja tehdä kaiken mitä haluat

Mielenkiintoisia faktoja Colosseumista:

Colosseum on toiminut kuvauspaikkana useille tunnetuille elokuville ja tv-sarjoille, kuten ”Gladiaattori” ja ”Quo Vadis?”

Colosseumissa on myös järjestetty useita konsertteja, muun muassa Rolling Stonesin konsertti

Colosseum on tunnettu upeasta akustiikastaan, ja kun olet siellä, kuulet sen vuoksi koko areenan ympäri. On jopa mahdollista kuulla, että joku puhuu normaalilla äänellä toisella puolella, vaikka se on kaukana

Colosseumill vierailee vuosittain yli 5 miljoonaa ihmistä. On arvioitu, että noin 20 miljoonaa ihmistä kävi Colosseumissa sen kukoistusaikana

Colosseum oli alun perin nimeltään ”Flavian amfiteatteri”

Kuka rakensi Colosseumin?

Colosseumin rakensivat roomalaiset, jotka olivat hyvin kehittyneitä insinöörejä. He keksivät betonin ja tunsivat fysiikan hyvin. Colosseum rakennettiin näiden kahden taidon avulla

Roomalainen arkkitehti suunnitteli Colosseumin keisari Vespasianukselle. Hanke aloitettiin vuonna 72 jKr. mutta se valmistui vasta vuonna 80 jKr

Seinällä mainitaan neljän keisarin nimet, jotka liittyvät tiettyihin rakennusalueisiin. Ne ovat Titus, V espasianus, Tiberius ja Domitianus

Mistä Colosseum on tehty?

Colosseum on tehty enimmäkseen tiilestä, ja joitakin kiviä on ripoteltu sinne tänne tänne. Kannattaa myös muistaa, että se on yhä pystyssä tuhansien vuosien jälkeen..