Mitä roomassa kannattaa tehdä

Rooma on kaunis kaupunki jossa on niin paljon tekemistä. Voit esimerkiksi vierailla muinaisilla raunioilla, ihailla näkymiä jostakin Rooman monista kattobaarista tai käydä jopa uimarannalla!

Jos suunnittelet matkaa Roomaan ja mietit mitä roomassa kannattaa tehdä, tämä artikkeli on sinulle. Tässä lista, ettet vain missaa mitään tärkeää!

Tässä lista asioista joita Roomassa kannattaa tehdä!

Hanki Rooman kartta ja tutustu kaupunkiin

Matka kannattaa aloittaa ehdottomasti hankkimalla jo lentokentältä turisteille suunnattu kartta.

Turisteille suunnattu kartta on kattava tietopaketti, johon mm. Rooman nähtävyydet ovat merkitty. Sen avulla suunnistat helpommin kaupungilla, etkä varmasti missaa mitään!

Vieraile colosseumissa

Colosseum on rooman ehdottomasti suosituin nähtävyys! Kysymyksessä antiikin Rooman amfiteatteri, jota käytettiin aikoinaan julkisiin peleihin ja viihdytykseen.

Colosseumin rakenteet tekevät siitä yhden Rooman ikonisimmista rakennelmista. Se on myös yksi maailman tunnetuimmista rakennelmista, johon turisteja saapuu vierailulle kaikkialta maailmasta.

Monet ihmiset tulevat myös ihailemaan tätä upeaa rakennelmaa sekä ottamaan valokuvia sen luonnonkauniista ympäristöstä

Vieraile Vatikaanin museossa

Vatikaanin museossa on monia maailman kuuluisimpia maalauksia ja veistoksia sekä erilaisia uskonnollisia esineitä

Museoon on yksittäisille vierailijoille ilmainen sisäänpääsy, mutta kannattaa muistaa, että jonot voivat joskus olla pitkiä. Tarjolla on useita kierroksia, jotka tarjoavat oppaan ja enemmän vapautta tutustua, ja niiden hinnat vaihtelevat noin 5-20 euron välillä

Sikstuksen kappeli sijaitsee myös museossa, eikä Roomasta voi tietenkään poistua näkemättä Michelangelon kattofreskoja! Pääsymaksu on noin 14 euroa aikuisen lipusta, mutta se on ehdottomasti sen arvoinen, että näin upeasta nähtävyydestä kannattaa maksaa tämä pieni maksu.

Voit myös saada ilmaiset liput hotellistasi, jos varaat jonkin heidän kierroksistaan .

Mene rannalle!

Italialla on pitkä rantaviiva, ja Rooman lähellä on useita rantoja, joten rantaloma Roomassa on täysin mahdollista.

Lähin uimaranta on Ostia, joka on vain noin 40 minuutin päässä Rooman keskustasta junalla tai bussilla (tai 25 minuutissa, jos otat pikajunan)

Jos et halua matkustaa Roomasta rannalle, mikset sen sijaan menisi uimaan italialaiseen tyyliin? Lähimmät julkiset uima-altaat ovat Villa Borghesen tai Piscinan alueella delle Rose

Monissa hotelleissa on myös uima-altaita, ja voit aina maksaa niiden käytöstä päivän ajan. Tai jos olet ystävien tai perheen kanssa, mikset menisi yhdessä uimaan Tiber-jokeen? Se on ilmainen ja virtaa Rooman halki!

Syö aitoa italialaista pizzaa

Italialla on rikas ja monipuolinen kulinaarinen perintö, Rooman ravintolat tarjoavat kymmeniä herkullisia ja ruokia matkailijan kokeiltavaksi.

Italialainen pizza on ruokalaji, josta on tullut Italian ja sen kansan ikoni, matkailijan kannattaa siis maistaa matkally myös aitoa pizzaa!

Italiassa syödään monenlaisia pizzatyylejä, mutta tunnetuin ja maailman tuntema pizzatyyli on napolilainen pizza. Tämä pizzatyyli keksittiin 1600-luvun Napolissa Etelä-Italiassa. Pizzan valmistuksessa käytetään vain kolmea ainesosaa: jauhoja, tomaatteja ja vettä tai vain jauhoja, vettä ja suolaa riippuen siitä, kuinka paljon kosteutta halutaan.

Tee päiväretki Villa d’Esteen

Villa d’Esteen on barokkityylinen ja klassinen rakennus. Puutarhan on suunnitellut ranskalainen arkkitehti André Le Notre. Puutarhan keskellä on palatsi, jossa on suihkulähde, jota koristavat patsaat ja Neptunuksen kivipatsas.

Puiston kuuluisin maamerkki on Grand Cascade. Se on yksi Euroopan näyttävimmistä insinöörityön esimerkeistä vuodelta 1630. Vierailu Villa D’Estessä on unohtumaton kokemus!

Villa d’Este sijaitsee Tivolissa, joka on vain 30 minuutin junamatkan päässä Rooman keskustasta – alueellisella junalla pääset Tiburtinaan, josta on lyhyt bussimatka tai 15 minuutin kävelymatka

Jos haluat tehdä matkan sesongin ulkopuolella, jolloin turisteja on vähemmän, yritä mennä arkipäivänä . Huomaa, että huvila on suljettu tiistaisin.

Jätä kommentti