Rantaloma Roomassa

Roomaa pidetään usein pelkkänä kaupunkikohteena, monet turistit eivät tiedä, että kesäkuukausina myös rantaloma Roomassa on täysin mahdollista vierailemalla joillakin Rooman läheisyydessä sijaitsevista rannoista.

Parhaat uimarannat sijaitsevat viereisessä Latinan maakunnassa, erityisesti Porto di Santa Marinellassa (noin 45 minuutin junamatkan päässä Rooman päärautatieasemalta) ja Caprilla (noin tunnin päässä).

Suosituin ja ruuhkasin ranta on tummahiekkainen Ostin Lido. Toinen suosittu uimaranta on Santa Marinella, joka sijaitsee noin tunnin junamatkan päässä Rooman päärautatieasemalta Terministä, sen uskotaan olevan Ostia Lidoa kauniimpi ranta.

Pidemmällä Rooman matkalla kannattaa hirta vierailua Sperlongassa, joka on suosittu merenrantakaupunki. Varaa matkalle noin kaksi tuntia kumpaankin, matkustitpa sitten taksilla tai junalla.

Sperlongan uimaranta on tunnettu kristallinkirkkaasta merestään, joka sijaitsee lähellä Sperlongan viehättävää kylää. Varaudu maksamaan aurinkotuoleista, sillä paikka on suosittu viikonloppukohde.

Rooman uimarannat

Rooma uimarannat

Roomassa on monia uimarantoja, joista osa on kuuluisia, kun taas toiset ovat vähemmän tunnettuja.

Tunnettuja rantoja ovat esimerkiksi Torvaianica, Ostia Antica, Sabaudia ja Ladispoli.

Yksi Rooman suosituimmista rannoista on Torvaianica, koska sinne pääsee helposti autolla.

Toinen suosittu Rooman lähellä sijaitseva ranta on Ostia Antica. Ostia Anticaan pääset junalla Terminin asemalta tai bussilla Ponte Mammolon metroasemalta.

Voit mennä Ostiaan myös julkisilla liikennevälineillä ottamalla raitiovaunun, joka kulkee Porta Maggioren ja Ostian välillä 20 minuutin välein päivisin, tai nousemalla johonkin Trasten ja Ostian välillä tiheään liikennöivistä busseista.

Ostia Antica on loistava ranta koko perheelle. Siellä on keinuja ja erityinen alue lapsille sekä välipalabaari, aurinkotuoleja ja -varjoja

Ladispoliin, Ladispolin suosituimmalle rannalle, pääsee metrolla Cornelian asemalta Aniin ene, tai bussilla Ponte Mammolosta käsin

Sabaudiaan pääsee parhaiten autolla, mutta kesäisin rannalle kulkee myös busseja tunnin välein

Miksi mennä Roomaan rantalomalle?

Rooma on Italian pääkaupunki ja yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista, Roomasta löydät monia erilaisia uimarantoja, jotka tarjoavat jotakin jokaiselle.

Esimerkiksi Rooman laitamilla on joitakin rantoja, jotka ovat seesteisiä ja rauhallisia, kun taas jotkut kaupungia lähempänä sijaitsevat rannat ovat täynnä turisteja, jotka haluavat viettää päivän hiekalla.

Riippumatta siitä, mihin päätät laskea pyyhkeesi Roomassa, se on varmasti upea kokemus!

Toinen syy, miksi kannattaa harkita rantalomaa Roomassa, on se, että se on helppo matkakohde.

Suomesta pääset helposti roomaan ja rooman Lentokentältä pääset junalla keskustaan vain noin 30 minuutissa, joten vaihtoehtoja lentokentälle ja sieltä pois pääsemiseksi on monia.

Vinkkejä rantalomalle Roomaan

Kesäkuukausina monet rannat ovat täynnä rantakauppiaita, jotka kävelevät auringonottajalta toiselle pitkin rantaa myyden virvokkeita, jäätelöä, väärennettyjä tuotteita ja muuta turisteille kohdistettua roskaa.

Uidessa kannattaa olla myös varovainen, sillä monilla alueilla on vaarallisia virtauksia.

Vinkkejä rantalomalle pakkaamiseen

Loman pituudesta riippuen sinun ei välttämättä tarvitse pakata kovin paljon. Jos viivyt enintään viikon, voit pakata kevyesti .

Pakkaa käsimatkatavaroihin rantavaatteet, varvassandaalit tai sandaalit, aurinkovoide ja aurinkolasit, jotta ne on helppo löytää lentokentällä turvatarkastuksessa

Tyypillisin turistibudjetti on noin 150 euroa henkilöä kohti päivässä ruokaa ja juomia varten.

Jätä kommentti