Säästövinkit Rooman matkalle

Rooma on kallis kaupunki, siitä ei ole epäilystäkään. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi kuluttaa omaisuuksia matkuessasi Roomassa. Pienellä suunnittelulla voit säästää huomattavan määrän rahaa ja silti viettää hauskaa.

Rooma tunnetaan mahtavasta arkkitehtuuristaan, upeasta taiteestaan ja herkullisesta ruoastaan. Mutta se voi olla myös melko kallis. Jos suunnittelet matkaa Roomaan, tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit säästää rahaa.

Näitä vinkkejä noudattamalla voit säästää rahaa ja silti viettää upean Rooman-matkan.

11 Rahansäästövinkkä Rooman matkaa varten

1. Matkusta sesongin ulkopuolella. Huomaat, että hotellien hinnat ovat huomattavasti alhaisemmat ja turisteja on vähemmän.

2. Asu hostellissa tai Airbnb:ssä. Molemmat näistä majoitusvaihtoehdoista ovat yleensä paljon halvempia kuin hotellit. Halvat hotellit roomassa sijaitsevat usein kaupungin ulkopuolella, jolloin liikkuminen on kallista.

3. Hyödynnä ilmaisia rooman nähtävyyksiä. Rooma on täynnä historiaa, ja siellä on paljon ilmaisia nähtävyyksiä, joista voit nauttia, kuten Colosseum, Vatikaanin museot ja Pietarinkirkko.

4. Syö kuin paikaliset. Turisteille suunnatut rooman ravintolat ovat yleensä kalliimpia kuin paikallisten suosimat. Säästääksesi rahaa voit syödä pizzerioissa, trattorioissa ja muissa rennoissa ruokapaikoissa.

5. Vältä matkamuistojen ostamista. Ne ovat tyypillisesti ylihinnoiteltuja, ja niitä saa paljon halvemmalla Rooman ulkopuolelta.

6. Harkitse Roma Passin ostamista. Tämä passi antaa sinulle ilmaisen sisäänpääsyn kahteen museoon tai arkeologiseen kohteeseen sekä ilmaisen julkisen liikenteen.

7. Hyödynnä julkisia liikennevälineitä. Roomassa on erinomainen julkinen liikennejärjestelmä, jonka avulla voit säästää paljon rahaa liikkuessa. Esimerkiksi Rooman lentokentältä ei kannata matkustaa kaupunkiin taksilla, sillä lentokentältä pääsee helpoiten keskustaan lentokenttäjunalla.

8. Tee tutkimusta ennen matkaa. Tämä auttaa sinua löytämään parhaat tarjoukset nähtävyyksistä, ravintoloista ja muusta.

9. Yritä välttää turistirysät. Nämä ovat yleensä paikkoja, jotka ovat ylihinnoiteltuja eivätkä ole aikasi tai rahasi arvoisia.

10. Käytä käteistä luottokorttien sijaan. Näin vältät turhat maksut ja veloitukset.

11. Pidä silmällä rahankäyttöäsi. Lomalla on helppo käyttää liikaa rahaa, joten yritä pitää kiinni budjetista.

Noudattamalla näitä vinkkejä säästät varmasti rahaa Rooman-matkallasi.

Miten säästää rahaa majoituksessa Roomassa

Jos suunnittelet matkaa Roomaan, haluat säästää mahdollisimman paljon rahaa majoituksessa. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tehdä juuri niin:

1. Matkusta sesongin ulkopuolella. Huomaat, että Rooman hotellien hinnat ovat huomattavasti alhaisemmat ja turisteja on vähemmän.

2. Asu hostellissa tai Airbnb:ssä. Hostellit ovat loistava vaihtoehto budjettitietoisille matkailijoille, ja Airbnb voi olla kustannustehokas tapa löytää yksityinen huone tai asunto.

3. Harkitse sohvasurffausta. Tämä on loistava tapa tavata paikallisia ja säästää rahaa majoituskustannuksissa.

4. Etsi tarjouksia ja alennuksia. Opiskelijoille, eläkeläisille ja sotilashenkilöstölle on usein tarjolla alennuksia.

Rahansäästövinkkejä ulkona syömiseen Roomassa

Jos haluat säästää rahaa ruokailussa Roomassa ollessasi, voit tehdä muutamia asioita. Yritä ensinnäkin syödä paikallisissa ravintoloissa turistirysän sijaan.

Paikallisissa paikoissa on yleensä alhaisemmat hinnat ja parempi ruoka. Toiseksi, hyödynnä happy hours -aikoja ja etsi ravintoloita, jotka tarjoavat erikoistarjouksia. Lopuksi, jos todella haluat säästää, voit valmistaa omat ateriat majapaikassasi. Tämä voi olla hyvä tapa venyttää budjettia ja nauttia herkullisesta ruoasta.

Tapoja säästää rahaa liikenteessä Roomassa ollessasi

Jos haluat säästää rahaa kuljetuksissa Roomassa ollessasi, käytettävissäsi on muutamia vaihtoehtoja. Yksi niistä on ostaa Roma Pass, jolla pääset Rooman sisällä rajattomasti julkisiin liikennevälineisiin ja saat alennuksia joihinkin kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin.

Toinen vaihtoehto on ostaa viikko- tai kuukausikortti kaupungin bussi- ja raitiovaunujärjestelmään. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos aiot käyttää julkista liikennettä säännöllisesti oleskelusi aikana.

Jos matkustat ryhmän kanssa, kannattaa harkita auton vuokraamista. Tämä voi olla hyvä tapa säästää rahaa kuljetuksissa, sillä voitte jakaa bensakulut ja pysäköintimaksut.

Usein kysytyt kysymykset aiheesta Säästövinkit rooman matkalle

Milloin Roomaan kannattaa matkustaa?

Paras aika suomalaiselle matkustaa Roomaan on siis keväällä tai syksyllä, jolloin lämpötila ei ole liian kylmä eikä liian kuuma. Vaikka joulu – tammikuussa äkkiseltään tuntuisikin, että lämmintähän tuolla on – kotimaahan verrattuna – kannattaa muistaa, että Italiassa ei tiedetä talojen lämmittämisestä yhtään mitään. Tämän takia joulu – ja tammikuun välinen aika voi olla todella kylmä, eikä ulkona ole paljon tekemistä.

Mitä Roomassa voi tehdä?

Rooma on täynnä nähtävyyksiä ja tekemistä kaikenikäisille vierailijoille. Historialliset nähtävyydet, kuten Forum Romanum, Colosseum, Espanjalaiset portaat ja Pantheon sekä kaupunkivaltio Vatikaanin aarteet, ovat suosittuja käyntikohteita. Kaupungin historiallinen keskusta on myös Unescon maailmanperintökohde. Kaupungista löytyy myös paljon modernia tekemistä, kuten ravintoloita, kahviloita, baareja ja ostosmahdollisuuksia. Roomassa on siis jokaiselle jotakin!

Missä majoittua Roomassa?

Rooman päärautatieasema Termini on loistava valinta hotellin sijainniksi Roomassa. Tarjolla on paljon edullista majoitusta ja liikenneyhteydet ovat hyvät – Terminin asemalla kohtaavat molemmat Rooman metrolinjat.

Milloin kannattaa matkustaa Italiaan?

Jos haluat matkustaa Italiaan, paras aika matkustaa on keväällä huhti-toukokuussa tai syksyllä syys-lokakuussa. Näinä kuukausina sää on leudompi, ja silloin vältytään turistien huippusesongilta. Voit tutustua maan moniin alueisiin ilman väkijoukkoja ja nauttia rauhallisemmasta tahdista.

Mitä Roomassa kannattaa syödä?

Roomassa kannattaa syödä alueelle tyypillisen cucina romanan, roomalaisen keittiön, erikoisuuksia. Roomalainen keittiö edustaa cucina poveraa eli edullisista ruoka-aineista kuten kasviksista, pavuista ja niistä edullisimmista ruhonosista tehtyä ruokaa. Tyypillisesti roomalaisessa keittiössä käytetään paljon valkosipulia, oliiveja, chiliä, rosmariinia, timjamia ja oreganoja maun lisäämiseksi. Roomalainen keittiö onkin yksi maailman parhaista, sillä se on yksinkertaista, mutta herkullista.

Onko Rooma turvallinen?

Rooma on turvallinen kohde, vaikka sen turvallisuusindeksi onkin hieman pienempi kuin Suomen kaupunkien keskiarvo. Roomassa on kuitenkin hyvin kehitetty turvallisuusjärjestelmä, joten se on silti hyvä valinta matkakohteeksi.

Mikä on Rooman keskusta?

Rooman keskusta on kaupunki, joka on täynnä historiaa, kulttuuria ja nähtävyyksiä. Se on myös tärkeä liike-elämän keskus, josta löytyy paljon tekemistä ja näkemistä. Keskustassa sijaitsevat myös monet tärkeät rakennukset, kuten Vatikaani, Colosseum ja Pantheon.

Miten Rooman lentokentältä keskustaan?

Rooman lentokentältä keskustaan pääsee kätevimmin Leonardo Express –pikajunalla. Se kulkee Fiumicinolta päärautatieasema Stazione Terminille puolen tunnin välein klo 06:36 – 23:36 välisenä aikana. Matka kestää noin 30 minuuttia. Matkan hinta on 14 €.

Mistä asioista voi päätellä että Rooma oli valtakunnan pääkaupunki?

Rooman valtakunnan pääkaupunki on Rooma. Rooma on kaupunki, joka sijaitsee Italian pääkaupungissa. Kaupunki on perustettu vuonna 753 eaa. ja on ollut Rooman valtakunnan pääkaupunki vuodesta 330 eaa. lähtien. Rooma on myös maailman vanhin säilynyt kaupunki.

Milloin Italia itsenäistyi?

Italia itsenäistyi vuonna 1861, kun kuningas Vittorio Emanuele II:sta tuli maan ensimmäinen kansleri. Vuonna 1946 Italiasta tuli tasavalta kansanäänestyksen jälkeen.

Mikä on Italian pääkaupunki?

Italian pääkaupunki on Rooma. Rooma on maailman kulttuurihistoriallisesti, arkkitehtuurisesti ja taiteellisesti merkittävin kaupunki. Se on myös maailman suurin katolisen kirkon pääkaupunki.

Mitä Roomasta kannattaa ostaa?

Roomasta kannattaa ostaa jalokiviä, koruja ja rannekelloja, mutta niitä kannattaa katsella vain Piazza di Spagnan lähistöllä oikeissa kaupoissa. Ylipäätään koko laaja vanha korttelisto (centro storico) on aluetta, jolta löytyy mitä erilaisimpia luksusluokan tuotteita ja muodikasta osteltavaa.

Mihin aikaan vuodesta Roomassa on lämpimintä?

Roomassa on lämpimintä juhannuksesta syyskuun alkuun. Tällöin päivälämpötilat ovat yli 30 asteen. Kausien aikaan myös öisin on lämmintä ja kosteaa.

Jätä kommentti