Lämpötila rooma joulukuu

Joulukuussa Roomassa on viileää, ja keskilämpötila on 47 celsiusastetta. Lämpötila voi kuitenkin vaihdella suuresti vuorokaudenajasta riippuen. Aamulla lämpötila on yleensä noin 41 astetta, mutta iltapäivällä se voi lämmetä jopa 50 asteeseen. Yöllä lämpötila laskee yleensä takaisin 41 asteeseen.

Joulukuu Roomassa: Sää ja mitä odottaa

Joulukuu Roomassa on viileä kuukausi, sillä korkein lämpötila on keskimäärin vain 13 celsiusastetta (noin 55 Fahrenheit-astetta). Keskimääräinen alin lämpötila on vielä kylmempi, vain 2 celsiusastetta (noin 36 Fahrenheit-astetta). Se on myös yksi sateisimmista kuukausista Roomassa, joten muista pakata sadevarusteet!

Miten pukeutua joulukuun säähän Roomassa

Joulukuun sää Roomassa on melko kylmä, sillä korkeimmat lämpötilat ovat keskimäärin vain 13 celsiusastetta (noin 55 Fahrenheit-astetta) ja matalimmat 2 celsiusastetta (noin 36 Fahrenheit-astetta). Siksi on tärkeää pukeutua lämpimästi, jos suunnittelet matkaa Roomaan tämän kuukauden aikana. Villapaita tai takki on välttämätön, ja on myös hyvä pakata mukaan sateenvarjo joulukuussa usein esiintyvien sateiden varalta. Pienellä valmistautumisella voit nauttia Rooman-matkastasi kylmästä säästä huolimatta.

Joulukuun aktiviteetit Roomassa: Joulumarkkinoilta uudenvuoden juhliin

Jos suunnittelet matkaa Roomaan joulukuussa, pääset nauttimaan monenlaisista juhlallisista aktiviteeteista. Joulumarkkinat ovat suosittu nähtävyys, ja voit myös nauttia luistelusta jollakin kaupungin monista jäähalleista. Uudenvuodenaatto on Roomassa suuri juhla, ja voit odottaa upeaa ilotulitusnäytöstä.

Syöminen ja juominen Roomassa joulukuussa: Rooma: Kausittaiset erikoisuudet ja jouluklassikot

Jos suunnittelet matkaa Roomaan joulukuussa, pääset nauttimaan kaupungin kauden erikoisuuksista. Jouluklassikot, kuten paahdetut kastanjat ja panettone, ovat aina suosittuja, ja tarjolla on myös herkullisia ruokalajeja, kuten zampone (täytetty sianlihamakkara) ja cotechino (keitetty sianlihamakkara).

Joulukuussa Roomassa on aina suosittua juoda kuumaa kaakaota ja Vin Brulè -glögiviiniä. Jos kaipaat jotain vahvempaa, kokeile lasillista Fiori di Santa Teresaa, joka on appelsiininkukista valmistettua italialaista likööriä.

Joulukuun matkavinkit Roomaan: Roomassa liikkumisesta majoituspaikkoihin

Joulukuu on loistava aika vierailla Roomassa! Sää on viileä ja kaupunki on koristeltu juhlapyhien kunniaksi. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat matkastasi kaiken irti:

Liikkuminen: Rooma on suuri kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Paras tapa liikkua on kävellen tai julkisilla liikennevälineillä. Jos aiot kävellä paljon, käytä mukavia kenkiä ja pakkaa mukaan kartta.

Missä yöpyä: Roomassa on monia hotelli– ja Airbnb-vaihtoehtoja. Jos haluat olla toiminnan ytimessä, majoitu Vatikaanin lähelle tai Trasteveren kaupunginosaan. Jos haluat viettää rennomman matkan, harkitse yöpymistä jossakin Rooman esikaupunkialueista.

Mitä tehdä: Joulukuu on hyvä kuukausi vierailla Rooman monissa museoissa ja kirkoissa. Vatikaanin museo ja Sikstuksen kappeli ovat ehdoton vierailukohde. Muita suosittuja nähtävyyksiä ovat Colosseum, Trevin suihkulähde ja Espanjalaiset portaat.

Usein kysytyt kysymykset aiheesta Lämpötila rooma joulukuu

Onko Roomassa kallista?

Rooman hintataso maailmanlaajuisesti vertailtaessa keskihintainen kohde. Suomen keskiarvoon verrattuna Rooman yleinen hintataso on 4.14% matalampi ja vuokrahintataso 21.02% matalampi. Roomassa on siis kohtuuhintaisempaa asua kuin Suomessa.

Mitä tehdä Roomassa talvella?

Rooma on ihana kaupunki talvella. Täällä on paljon tekemistä niin sisällä kuin ulkona. Ulkona voi kävellä lukuisissa ihastuttavissa puistoissa tai vaikka nauttia kuumaa suklaata tai crepsejä johonkin baariin. Sisällä voi vierailla johonkin Rooman monista museoista, kirkoista tai vaikka nauttia kuumaa suklaata tai crepsejä johonkin baariin.

Missä Roomassa kannattaa yöpyä?

Roomassa kannattaa yöpyä Termini-päärautatieasemaa lähellä olevassa hotellissa. Centro storico ja muut vanhan keskustan osat ovat hyviä yöpymispaikkoja niille, jotka viipyvät Roomassa useamman yön.

Paljonko Tupakka maksaa Italiassa?

Savukkeet ovat halvempia Italia kuin Suomi. Keskimääräiset kustannukset pakkaus paikallisten savukkeiden on 4.50 EUR. Enemmän tunnettuja tuote merkkejä kuten: Kent, Dunhill, Lucky Strike sinun täytyy maksaa noin 5.70 EUR.

Onko Italiassa Maskipakko?

Kyllä, Italiassa on naamarimandaatti. Kaikkien Italiaan lentoteitse saapuvien matkustajien on käytettävä FFP2-maskia. Tämä koskee sekä Italiasta lähtevien että muista maista saapuvien lentojen matkustajia. Tarkista lentoyhtiönne erityisvaatimukset.

Jätä kommentti