Rooman hintataso

Jos matkakohteenasi on Rooma, saatat miettiä kaupungin hintatasoa ja sopivaa budgettia matkalle.

Rooma on suosittu matkailukohde, joten hinnat voivat olla korkeammat kuin muualla Italiassa. Rooman hintataso on myös melko korkea suhteessa muihin Euroopan kaupunkeihin.

Tässä artikkelissa käymme läpi Rooman hintatasoa ja matkan kustannuksia

Elinkustannukset Roomassa

Rooma on suhteellisen edullinen kaupunki, etenkin verrattuna muihin suosittuihin matkailukohteisiin. Elinkustannukset riippuvat henkilökohtaisesta matkustustyylistäsi ja mieltymyksistäsi.

Yleisesti ottaen voit kuitenkin odottaa maksavasi noin 50-100 euroa päivässä majoituksesta, ruoasta ja viihteestä. Jos sinulla on pieni budjetti, voit löytää keinoja säästää rahaa, kuten majoittumalla halpoihin hotelleihin, hostelleihin tai huoneistoihin, valmistamalla omat ateriat ja käyttämällä julkisia liikennevälineitä.

Tässä esimerkkejä Rooman hintatasosta

Hotellit

Jos haluat yöpyä Roomassa, löydät monenlaisia ​​majoitusvaihtoehtoja. Rooman huoneiden hintataso on melko edullinen, ja voit löytää yöpymisiä vain 71 eurolla. Rooman kaupungin keskustassa voit vuokrata kahden tähden hotellihuoneen 71 eurolla yöltä. Jos haluat hieman luksusta, voit majoittua kolmen tähden hotellissa 87 eurolla yöltä. Neljän tähden hotellihuoneen vuokraaminen maksaa 114 euroa, ja viiden tähden hotellihuoneen vuokraaminen maksaa 262 euroa.

Nähtävyydet ja aktiviteetit

Mitä tulee rooman nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin, kustannukset riippuvat jälleen henkilökohtaisista kiinnostuksen kohteistasi. Esimerkiksi liput Colosseumiin maksaa noin 12 euroa, kun taas vierailu Vatikaanin museoihin maksaa noin 25 euroa. Monet Rooman nähtävyydet ovat kuitenkin ilmaisia.

Taksimatkat

Taksimatkat Roomassa ovat melko edullisia. Esimerkiksi 5 kilometrin taksimatkan hinta on 7 euroa. Jos haluat matkustaa 10 kilometriä, taksin matkan hinta on 11 euroa. Taksimatkojen hintoihin voi vaikuttaa myös ajankohta, jolloin matkustat. Esimerkiksi iltaisin ja viikonloppuisin taksimatkojen hinta voi olla hieman korkeampi.

Ravintolat

Rooma tarjoaa monenlaisia ​​ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​ruokia eri budjeteille. Roomassa voit nauttia edullisesta ateriasta 15 eurolla. Esimerkiksi voit syödä pienessä ravintolassa ja saada pieni salaatti, pastaa ja juoma. Ravintolassa voit myös juoda ja nauttia juomien ystävällisistä hinnoista. Ravintolassa voit juoda 0,5 litran olutta 4,50 eurolla ja 0,33 litran Coca-Colaa 2,10 eurolla.

Voit myös valita McDonaldsin aterian 8 eurolla. McDonalds tarjoaa myös monia muita aterioita, jotka ovat melko edullisia. Jos haluat kokeilla paikallisia ruokia, voit löytää monia pieniä ravintoloita Roomassa, jotka tarjoavat erilaisia ​​ruokia halpaan hintaan.

Joukkoliikenne

Roomassa on hyvät joukkoliikennemahdollisuudet. Roomassa on hyvä metrojärjestelmä, jota voit käyttää liikkumiseen. Yksi suuntaisen lipun hinta joukkoliikenteessä on 1,50 euroa. Roomassa on myös bussijärjestelmä, joka on halvempi kuin metro. Bussijärjestelmän yksi suuntaisen lipun hinta on 1 euro.

Kauppakeskukset ja Kaupat

Roomassa on myös monia kauppoja ja kauppakeskuksia, joissa voit löytää pukeutumis- ja muotituotteita. Esimerkiksi voit löytää Levis 501 -mallista farkkuja 76 eurolla ja keskihintaisia ​​Nike-kenkiä 80 eurolla. Myös ruokakaupoissa voit löytää kaikenlaisia ​​tuotteita. Esimerkiksi voit ostaa 500 gramman leivän 1,55 eurolla ja 12 kananmunan 2,47 eurolla. Voit myös ostaa 1 kilon kanaa 8,22 eurolla ja 1 kilon perunoita 1,24 eurolla. Voit myös ostaa pullon keskihintaista viiniä 5 eurolla ja 0,5 litran olutta 1,32 eurolla. Voit myös ostaa tupakka-askin 5,20 eurolla.

Vuokra

Roomassa voit myös vuokrata yksiöitä. Voit vuokrata yksiöitä Rooman keskustassa 580 eurolla kuukaudessa. Jos haluat vuokrata yksiöitä Rooman keskustan ulkopuolella, voit vuokrata yksiöitä 443 eurolla kuukaudessa. Voit myös vuokrata autoja Roomassa. Esimerkiksi voit vuokrata Toyota Corolla -mallin uutena 22 579 eurolla.

Polttoaine

Polttoaineen hinta Roomassa on melko edullinen. Voit ostaa 1 litran bensiiniä 1,53 eurolla. Voit löytää polttoainemyymälöitä Roomasta. Voit myös löytää niitä suurista kaupungeista, kuten Roomasta. Polttoaineen hinta vaihtelee päivittäin, joten on suositeltavaa vertailla eri polttoaineen myyjien hintoja ennen tankkaamista.

Rooman inflaatio & taloudellinen tilanne

Euroopan unionin tilastoviraston Eurostatin mukaan inflaatio Roomassa oli 1,1 % vuonna 2017. Tämä on alhaisempi kuin euroalueen keskimääräinen inflaatio, joka oli 1,5 prosenttia vuonna 2017.

Rooman suhteellisen alhainen inflaatioaste tarkoittaa, että tavaroiden ja palvelujen hinnat eivät ole nousseet merkittävästi viime vuoden aikana. Tämä on hyvä uutinen matkailijoille, sillä se tarkoittaa, että heidän rahansa riittävät Roomassa pidemmälle kuin muissa Euroopan kaupungeissa.

Rooman taloudellinen tilanne

Rooman taloudellinen tilanne on suhteellisen edullinen verrattuna muihin suosittuihin matkailukohteisiin. Tämä johtuu osittain siitä, että kaupungissa on paljon julkisia liikennevaihtoehtoja ja elinkustannukset ovat suhteellisen alhaiset. Majoituksen ja ruokailun hinnat voivat kuitenkin vaihdella suuresti, joten on tärkeää tehdä tutkimusta ennen matkaa.

Usein kysytyt kysymykset aiheesta Rooman hintataso

Onko Rooma kallis kaupunki?

Rooma on hintatasoa maailmanlaajuisesti vertailtaessa keskihintainen kohde. Suomen keskiarvoon verrattuna Rooman yleinen hintataso on 4.14% matalampi ja vuokrahintataso 21.02% matalampi. Rooman hintataso on siis kohtuullinen, ja se sopii hyvin niille, jotka haluavat nähdä maailman kulttuurihistoriallisesti merkittävää kaupunkia kohtuuhintaan.

Mitä tuliaisia Roomasta?

Roomasta löytyy laadukkaita nahkatavaroita, kuten kenkiä, laukkuja, hansikkaita ja vöitä. Myös italialaiset design-tuotteet ja lasi ovat suosittuja tuliaisia.

Onko Italiassa halpaa?

Italialaiset kotitaloudet käyttävät keskimäärin noin 1 033 euroa kuukaudessa, mikä on selvästi enemmän kuin esimerkiksi Puolassa (706 euroa) tai Tsekeissä (732 euroa). Italialaisilla on kuitenkin myös paremmat tulot, joten heidän elintasoaan voidaan pitää korkeampana.

Milloin kannattaa matkustaa Roomaan?

Rooma on kaupunki, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Se on kuitenkin paras kokea keväällä tai syksyllä, jolloin lämpötila on miellyttävä. Joulu-tammikuussa lämpötila saattaa yllättää kotimaan verrattuna, sillä Italiassa ei tiedetä talojen lämmittämisestä yhtään mitään.

Paljonko taksi maksaa Italiassa?

Taksin aloitusmaksu Italiassa on 3 euroa ja taksin hinta kilometrillä on 0,8 euroa.

Mitä tuliaisia Italiasta?

Italiasta kannattaa tuoda tuliaisiksi esimerkiksi nahkatuotteita. Insider-julkaisu listasi tuotteet, joita kannattaa tietyistä Euroopan maista tuoda tuliaisiksi. Toisessa paikassa suositellaan panostamaan esimerkiksi nahkatuotteisiin, kun taas toisessa maassa suklaa on erinomainen tuliaisvaihtoehto.

Miten matkustaa Sisiliaan?

Sisiliassa on kaksi lentoasemaa, toinen Palermossa ja toinen Cataniassa. Finnair tarjoaa suoria lentoja Sisiliaan, ja useilla lentoyhtiöillä on myös jatkolentoja. Pakettimatkoja on tarjolla esimerkiksi Aurinkomatkoilla.


Rooman hintataso on melko korkea suhteessa muihin Euroopan kaupunkeihin. Hotellien hinnat vaihtelevat tähtiluokittain, mutta voit aina löytää tarjouksia ja tarjouksia. Taksimatka on yleensä edullinen, ja voit säästää hieman aloittamalla edullisemman ravintolan. Elokuvissa ja McDonald’sissa hinnat ovat melko samanlaisia ​​kuin muissa Euroopan kaupungeissa. Vaatteiden ja kenkien hinnat vaihtelevat merkin mukaan, mutta voit säästää hieman verkossa shoppaillessa. Kaupassa olevat elintarvikkeet ovat edullisia, ja voit säästää hieman ostamalla halvempia tuotteita. Bensiini on melko edullista Roomassa, joten se voi olla hyvä vaihtoehto liikkumiseen.

Vinkkejä Rooman budjetoinnissa

Rooman hintatason vuoksi budjetoinnin tärkeys korostuu. Tässä on viisi vinkkiä budjetoinnin helpottamiseksi Roomassa:

1. Käytä julkista liikennettä

Julkisen liikenteen käyttö on yksi helpoimmista tavoista säästää rahaa Roomassa. Bussit ja metro ovat edullisia ja helppoja käyttää, ja ne tarjoavat helpon pääsyn lähes kaikkiin keskeisiin alueisiin. Siksi on järkevää käyttää julkista liikennettä, kun mahdollista.

2. Vältä ostamasta liikaa vaatteita

Roomassa on monia suuria vaatekauppoja, joissa on laaja valikoima vaatteita ja kenkiä. Kuitenkin, kun matkustat budjetilla, on parempi välttää ostamasta liikaa vaatteita ja kenkiä. Voit säästää rahaa, jos valitset verkkokauppoja, koska ne tarjoavat usein alennuksia ja tarjouksia. Voit myös kokeilla kierrätys- ja kirpputorikauppoja, joissa on hyvälaatuisia tuotteita alhaisilla hinnoilla.

3. Vältä turistien suosimia paikkoja

Turistien suosimissa paikoissa hinnat ovat yleensä korkeammat kuin muissa paikoissa. Siksi on parempi välttää turistien suosimia ravintoloita ja kauppoja. Voit etsiä paikallisia ravintoloita ja kauppoja, joissa tarjotaan laadukkaita tuotteita alhaisilla hinnoilla.

4. Älä osta liikaa tuotevalikoimaa

Kauppojen tuotevalikoima on yleensä laaja, mutta se voi olla kallista ostaa liikaa tuotteita. Siksi on parempi ostaa vain ne tuotteet, joita tarvitset, ja välttää tarpeettomia ostoksia. Voit myös etsiä tarjouksia ja tarjouksia, jotka auttavat sinua säästämään rahaa.

5. Kokeile ruokaa kaduilla

Roomassa on monia kadun ruokakojuja, joista voit ostaa erinomaista ruokaa edulliseen hintaan. Nämä ruokakojut tarjoavat joskus yhden tai useamman ruokalajin, kuten pizzaa, kebabia, pastaa ja salaatteja. Koska ne tarjoavat tuoreita tuotteita alhaisilla hinnoilla, ne ovat loistava tapa säästää rahaa Roomassa.

Jätä kommentti