Rooman lentokentältä keskustaan

Roomaassa on kaksi lentokenttää, Fiumicino (FCO) sekä Ciampino (CIA). Fiumicino on näistä kahdesta suurempi, jonne myös lähes kaikki Helsinki – Rooma lennot laskeutuvat.

Molemmat lentokentät ovat alle 45 minuutin ajomatkan päässä Rooman keskustasta.

Miten näiltä lentokentiltä sitten pääsee keskustaan? vaihtoehtoja on mm. nopea rooman lentokenttä juna, bussit ja taksi.

Rooman lentokenttä juna

Rooman lentokenttä juna

Nopein tapa päästä Fiumicon lentoasemalta Rooman keskustaan on valita Rooman lentokenttä juna. Leonardo Express -pikajuna lähtee Fiumicinosta puolen tunnin välein ja kulkee suoraan Stazione Termini -asemalle. Matka kestää noin 30 minuuttia.

Matkan hinta on 14 euroa, ja sen voi ostaa lipunmyyntipisteistä, lehtikioskeista ja laiturilta. Lippuja ei ole saatavilla junassa. Leimaa lippusi ennen junaan nousemista jossakin laiturilla olevista automaateista!

Leonardo Express on käytettävissä päivittäin kello 6:30-23:30, ympäri vuoden, myös juhlapyhinä.

Lentokenttäjunan lisäksi tarjolla on myös paikallisjuna

Fiumicinosta lähtevä paikallisjuna pysähtyy väliasemilla neljä kertaa tunnissa. Se maksaa 8 euroa määränpäästä riippumatta ja kestää 100 minuuttia leimauksesta.

Alle 4-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi kaikissa junissa, ja yksi 4-12-vuotias lapsi matkustaa ilmaiseksi jokaisen maksavan aikuisen mukana.

Junat ovat myös suunniteltu liikuntarajoitteiset huomioon ottaen.

Bussikyyti on edullisin vaihtoehto

Kummaltakin lentokentältä keskustaan pääsee edullisimmin bussilla.

Kuljetuksen hinta on vain 6 euroa per henkilö. Lipun voi ostaa etukäteen, ja saat sen digitaalisena puhelimeen. Lippu oikeuttaa kahteen bussikuljetukseen kolmen tunnin aikana, ja siihen on merkittävä palvelun käytön alkamisajankohta.

Airport Shuttle lähtee 20 minuutin välein, ja matka Fiumicinosta Terminin asemalle kestää noin 30 minuuttia. Bussit lähtevät terminaaleista 1 ja 3, ja ne liikennöivät päivittäin kello 06:00 alkaen aina 23:30 (viimeinen lähtö terminaaleista 1 ja 3).

Yöbussi on halvin tapa matkustaa yöllä Via G. Reniä pitkin

Bussit kulkevat myös Piazza Risorgimenton, Viale Castro Pretorion, Corso Rinascimenton, Piazza Cavourin ja Via Marsin kautta ala.

Bussi numero 3 kulkee Via G. Renin varrella, joten sinun ei tarvitse vaihtaa bussia. Bussi lähtee päivällä 10 minuutin välein ja yöllä tunnin välein.

Rooman lentokenttätaksi on yksi kalleimmista tavoista päästä keskustaan

Kummaltakin lentokentältä voidaan ottaa myös taksi kaupungin keskustaan. Matka kestää noin 30 minuuttia, ja se maksaa 48 euroa, minkä lisäksi kustakin yli 10 kilon matkatavarasta veloitetaan 2 euroa.

Voit ostaa lipun Fiumicinon lentoaseman terminaalien 1 ja 3 ulkopuolella sijaitsevista taksitolpista. Taksikyyti on mahdollista myös varata netistä etukäteen

Takseja on kahdenlaisia: valkoisia, joissa on kyltti päällä, ja keltaisia, joissa ei ole kylttiä päällä. Mitään eroa näillä ei ole, keltaiset ovat vanhempia ja nykypäivänä varsin harvinaisia.

Varo pimeitä takseja

Ennen kuin nouset taksin kyytiin, kysy hinnasta ja pyydä hinta-arvio, pyydä matkan päätyttyä myös kuitti.

Älä usko kuljettajaa, joka väittää, ettei hänellä ole vaihtorahaa. Hän yrittää vain pitää ne itsellään, koska liian monet turistit saavat tietää siitä: ”No, pidä vaihtorahat!” .

Hotelli voi myös järjestää lentokenttäkuljetuksen etukäteen.

Jätä kommentti